Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER) tarafından her yıl geleneksel olarak ’dünyanın rengi, Kayseri’nin misafiri’ sloganı düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşmasının 8’incisi gerçekleştirildi. Etkinlikte, Kayseri’de eğitim gören yabancı öğrenciler, ülkelerini tanıttı.
Kurşunlu Otoparkı’nda düzenlenen etkinliğe, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, KUDER Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Bulut ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan KUDER Başkanı Mücahit Bulut, "Bugün Batı dünyası sömürmek için bölmekte, parçalamakta ve öldürmektedir. Biz yani Doğu dünyası ve Doğu kültürü ise yaşatmak için birleştirmeye ve yaşatmak için biz bir milletiz demeye çalışıyoruz. KUDER kurulalı çok kısa bir süre olmasına rağmen 76 ülkeden yaklaşık 4 bin öğrenciye çok farklı alanlarda hizmet veren bir dernektir. Derneğimizin gerçekleştirdiği 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması burada bitmeyecektir. İnşallah daha uzun süre devam edecektir. Bir dünya öğrenciyi birbirleriyle ve Kayseri ile buluşturduk” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, "Bugün burada 70’den fazla ülkeye mensup öğrencilerimizle tanışmak üzere toplandık. Yurdunuzdan yuvanızdan uzak olarak, ayrılarak buralara kadar ilim ve irfan için meslek edinmek üzere geldiniz. Hem de bir zamanların alimler şehri olan bir şehre geldiniz. Bu durum sizler için bir imkan ve avantajdır. Ülkemizin dışını, İslam alemini düşünürsek birçoğunun zalimin zulmü altında ezildiğini ve kan, gözyaşı, ateş altında olduğunu görürsünüz. Fakat Türkiye ve Kayseri huzur içinde yaşamaktadır. Bu anlamda da burada edineceğiniz değerleri kendi memleketlerinize taşıma açısından da çok şanslı olduğunuzu tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Etkinlikte konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün de, Kayseri’nin üniversiteler şehri olduğunu söyledi. Vali Düzgün, "Kayseri bir üniversiteler şehri oldu. Son yıllarda yapılan büyük atılımlarla üniversite sayısı dörde ulaştı ve öğrenci sayısı da 60 binin üzerine çıktı. Bundan 20 yıl önce ülkemizden gençler eğitim görmek üzere Batı ve Avrupa ülkelerine giderlerdi ve orada edindikleri tecrübelerle kimisi ülkemize geri döner kimisi de orada kalarak çalışma hayatlarına devam ederlerdi ama güzel olan bir şey var ki 20 yıl önce göremediğimiz ülkemizdeki öğrencileri görüyoruz. Bugün Kayseri’nin sokaklarında dolaştığınızda Kayseri dışından gelen misafirler ilimizdeki farklı renklerdeki öğrencileri görünce gerçekten Kayseri’yle ilgili şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Bugün ilimizde yaklaşık 2 bin 500 öğrenci 2 bini üniversitede 500’de lisede olmak üzere eğitim ve öğretim görmektedir" şeklinde konuştu.
Protokol üyeleri konuşmaların ardından, öğrencilerin açtığı stantları gezerek geleneksel kıyafetleri hakkında bilgiler aldı.