Çorum’a modern bir sanatevi’ ve sanat sokağına kavuşturulması için çalışmalar aralıksız sürüyor.
2012 yılında İl Özel İdaresi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından alt yapısı tamamlanan ev ve sokak için son aşamaya gelindi.
Çorum Valisi Ahmet Kara tarafından her aşaması yakından takip edilen, proje 260 bin TL’ye mal olacak. Ağustos ayı sonunda Projeyle kente Sonat Sokağı’nın yanı sıra bir de sanatevi kazandırılacak.
Geçtiğimiz yıllarda hizmete giren ancak zamanla kaderine terk edilen ve yaşanan asayiş olayları nedeniyle sık sık gündeme gelen Sanat Sokağı proje ile birlikte modern bir görünüme kavuşurken, unutulmaya yüz tutan el sanatlarının tanıtım ve pazarlanmasının yapılacağı bir merkez haline kavuşacak.
Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanında bulunan DOSİM Uygulama Atölyesi’nin sanatevine dönüştürüleceğini açıklayan Vali Ahmet Kara, atölyenin okul bahçesine yapılacak olan yere taşınacağını açıkladı. Vali Kara, Sanatevi’nde Çorum’un sahip olduğu kültürel değerlerin tanıtımının yapılacağını açıkladı.
Sanat Sokağı’nın ise alt yapı çalışmaları ile birlikte Pirbaba Parkı ile bütünleşeceğini anlatan Vali Kara, “Buraya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimiz tarafından yaptırılacak ahşap dükkanlar yerleştirilecek. İşyerleri ile ilgili çalışmalar da son aşamaya geldi. Bu dükkanlar unutulmaya yüz tutan eserleri yaşatmaya çalışan zanaatkarlarımıza tahsis edilecek. Ben inanıyorum ki sokağımız el sanatlarımızın da yaşatılmasına büyük katkılar sağlayacak. Üretilen ürünlerin pazarlaması da sokağımızda yapılacak. Sanatevi ve Sanat Sokağı’nın tamamlanması ile birlikte burası yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı olacak. Sahip olduğumuz kültürel değerlerimiz gelecek nesillere aktarılacak” dedi.
Vali Kara, her iki mekanın da işletmeciliğinin Valilik, Belediye, İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve ÇESOB’un katılımıyla oluşturulacak olan bir kurul tarafından yürütüleceğini sözlerine ekledi.