Samsun’un Bafra İlçe Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli personele silah bilgisi ve atış talimi eğitimi verildi.
Bafra Orman İşletme Müdürlüğü’nde orman muhafaza memurlarına silah eğitimi ve atış talimi konularında İlçe Emniyet Müdürlüğü personelince eğitim semineri verildi. Seminere İşletme Müdürü Ahmet Ulukan, orman işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.
İki gün süren eğitim de 14 saatlik süresinde ilk gün 3 saat orman muhafaza memurlarına teorik olarak, silah bilgisi, atış teknikleri ve nişan alma, silah arızaları ve bakımı hakkında bilgi verildi. Geri klan 11 saatlik bölümde silah atış talimini uygulamalı olarak gösterildi. Seminerin sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi. Törene İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Galip Yavaşoğlu, polis memuru Ali Özenen, Amasya Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Sefer Cengiz, İşletme Müdürü Ahmet Ulukan ve işletme personeli katıldı.
Törende konuşan İşletme Müdürü Ahmet Ulukan, "Bana göre mükemmel diyebileceğimiz bir eğitim aldık. Bu eğitimin sonunda da şunu gördük ki bizler sadece silahı taşıyormuşuz ve silahla ilgili hiç bir şey bilmediğimiz ortaya çıktı. İlçe Emniyet Müdürümüze teşekkür ediyorum. Arkadaşlar o kadar güzel bir eğitim verdiler ki bire bir herkesle ilgilenildi. Katılan 55 arkadaşımız kullandığı o silahını tanıdı, emniyetli nasıl kullanılacağını öğrendi. Bende silah taşıyorum, eğitime harfi harfine tam gün katıldım. Şunu söylemek istiyorum: Silah insanlara bir sefer lazım, hem dost hem düşman. İnşallah hiç kimse kullanma ihtiyacı hissetmez ama koruma görevimiz, adli görevimiz olduğu için de bütün arkadaşlarımız bunu taşımakla görevli. Bunu taşırken de güvenli kullanmasını, doğru dürüst kullanmasını bilmesi gerekiyor. Bu eğitimi verdiği için emniyet müdürümüze teşekkür ediyorum. Bu eğitimleri her yıl tekrarlayarak daha güvenli kullanmayı sağlayacağız” dedi.
Törende seminere katılan 55 personele katılım belgeleri verildi. Orman İşletme Müdürü Ahmet Ulukan da İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit ve semineri veren Trafik Tescil ve Denetleme büro Amiri Galip Yavaşoğlu ile polis memuru Ali Özenen’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek katılım belgesi takdim etti.