Keçiören Belediyesi’ne bağlı Fatih Kütüphanesi 5 bin 900 üyesiyle kitap severlerin en çok tercih ettikleri kütüphanelerden biri olmayı sürdürüyor.
Merkezi konumunun da etkisiyle çok sayıda kişinin tercih ettiği Kütüphaneye isteyen kitap bağışında da bulunabiliyor. Aynı kitaplardan olması halinde başka kurumlara gönderilen kitaplar, böylece değerlendirilmiş oluyor. Son 6 yılda 30 binin üzerinde bağış alan kütüphane arşivinin yüzde 80’ini bu şekilde oluşturuldu. Kullanılamayacak kadar yıpranmış kitaplar ise geri dönüşüme kazandırılıyor. Geri dönüşüme gönderilecek kitapların sayısı ise 10 bini geçmiş durumda. En çok okunan kitaplar, yaş ve öğrenim durumu istatistikleri gibi birçok verinin dijital ortamda takip edildiği 3 katlı kütüphane, ders çalışmak isteyen öğrencilerin de tercihi konumunda. Okuma salonlarından faydalanan gençler, sessiz bir ortamda ve zengin bir arşivin arasında kitap okumanın tadını çıkarıyorlar.
YAŞLILARA KİTAP OKUMAYA DEVAM
Fatih Kütüphanesinin bir diğer uygulaması da 5 yıldır devam eden "Yaşlılara Kitap Okuma Günleri" kapsamında gençler, her perşembe bir saat, özenle seçtikleri hikayeleri yaşlıların hayattan kopmamaları için okuyorlar. Böylece hem yaşlılarla gençler arası duygusal bağlar güçleniyor hem de onların yeni hikayelerle nitelikli vakit geçirmelerine aracı olunuyor.