ANKARA, () - ANADOLU Yayın Platformu Başkanı Sinan Burhan gazeteci Ahmet Hakan'ın CNN Türk'teki programının ardından gittiği evinin önünde saldırıya uğramasını değerlendirirken, "Bu saldırı demokrasi ve özgürlüklere yapılmıştır. 150 medya kuruluşu adına kınıyoruz" dedi.
Sinan Burhan yaptığı açıklamada bugünkü zorlu süreçte basın mensupları ve basın yayın kuruluşlarına yönelik saldırı olayları görüldüğünü söyledi. Burhan, şöyle dedi:
"Basın ve ifade özgürlüğü çerçevesinde gazetecilerin ifadeleri ve yazdıkları sonucu saldırıya uğramaları Türk demokrasisi adına kara bir lekedir. Yapılan bu saldırıların ülkenin huzuruna yönelik saldırılar olduğunu, Özgürlükler ve demokrasi düşmanlarının yakalanarak en kısa sürede cezalandırılmaları gerektiğini söylüyoruz. En kısa sürede ülkede barışın huzurun tesis edilmesini ve provokasyonların son bulmasını diliyoruz. Ahmet Hakan'ında saldırıya uğraması bu kritik süreçte toplum huzurunu bozucu, ayrıştırıcı, kin ve nefret tohumlarının atılmasına hizmet etmektedir. Yapılan bu çirkin saldırıyı 150 yerel ve bölgesel medya kuruluşu adına kınıyor, sorumluların gereken cezalara çarptırılacağını umuyoruz."