Vali Orhan Düzgün, geçtiğimiz hafta Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) 13. Olağan Genel Kurul’unda başkanlığa seçilen KOSB Başkanı Tahir Nursaçan’ı makamında kabul etti.
Vali Düzgün, kabulde, Tahir Nursaçan başkanlığında oluşan yönetim kurulunun Kayseri’ye, bölgeye ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.
Vali Düzgün, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin, Türkiye’nin en çok istihdam sağlayan, ithalat ve ihracatta ciddi potansiyeli olan bir bölge olduğunu belirterek, bundan sonra da mevcut potansiyelini artırarak bu önemini devam ettireceği inancında olduğunu ifade etti.
KOSB Başkanı Tahir Nursaçan ve ekibine başarılar dileyen Vali Düzgün, şunları söyledi:
“Valilik ve Organize Sanayi Bölgesi olarak yine yakın bir birliktelikle çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerin talepleri, ihtiyaçları olursa bizler ve bağlı kamu kurumlarımız aracılığıyla yardımcı olmaya gayret göstereceğiz. Kayseri’de yeni ve daha büyük bir fuar alanına ihtiyacımız var. Bu konuda uygun bir yer ve genişlikte fuar alanı tespit etmemiz gerekiyor.”
KOSB Başkanı Tahir Nursaçan ise, Vali Düzgün’e kabulünden dolayı teşekkür ederek, “Bende yönetimim adına sizlere şükranlarımı sunuyorum. Devletimizin himayesi altında çok seviyeli bir seçim yaşadık. Kayseri halkına, sanayicisine yakışır bir seçim oldu. Biz devletimizin koymuş olduğu Cumhuriyetimizin 100. Yılı 2023 hedeflerine sizlerin de desteği ile Kayseri Organize Sanayi Bölgesi olarak ulaşacağımızı düşünüyorum.” dedi.
Ziyarette, Vali Düzgün ile Başkan Nursaçan ve yönetim kurulu üyeleri arasında AR-GE, İnovasyon, tasarım merkezi ve ihracata dayalı ürünler hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.