Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirmek için yoğun çaba gösterdiği “Ordu Kentsel Dönüşüm Projesi”nin imza töreni 6 Mart Cuma günü yapılacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ordu Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanacak olan “Ordu Kentsel Dönüşüm Protokolü İmza Töreni” için hazırlıklar tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de katılımı ile ‘Ordu Yenileniyor’ spotu ile gerçekleştirilecek olan imza töreni 6 Mart 2015 Cuma günü saat 10.00’da Ordu Kültür Sanat Merkezi’n de yapılacak.
Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ‘Riskli alan’ çalışmasına yönelik araştırma, geliştirme ve değerlendirme çalışmaları yapılarak Bakanlığa sunulan alanlar Altınordu ilçesinde, ‘Riskli alan’ olarak onaylanan otogar ve eski sanayi çevresinde yaklaşık 80 bin metrekarelik alanda, stadyum çevresinde yaklaşık 84 bin metrekarelik alan, Gürgentepe ilçesinde Akyurt mahallesinde yaklaşık 7 bin 100 metrekarelik alanda kentsel dönüşüm projeleri kapsamında riskli ve rezerv alan olarak belirlendi.
Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ayrıca Altınordu İlçesi, Şirinevler Mahallesi Kamyon Garajı’nın olduğu 24 bin metrekarelik alanda ‘rezerv alan’ çalışmaları devam ediyor.