Sivas’ın Yıldızeli ilçesi yakınlarında önceki gece baraj suları altında kaldığı için kullanılmayan ve hiç bir uyarı levhası da bulunmayan eski yoldan ilerleyen Otomobilin gölete girmesi sonucu, aynı aileden 5 kişi yaşamını yitirdi. Ankara’da oturan Göksel Cankurtaran, eşi 34 yaşındaki Selay ile kızları 8 yaşındaki Selcan ve 7 yaşındaki Fatma ile Yıldızeli’ne bağlı Kale köyüne giderek yakınlarını ziyaret etti. Cankurtaran, köyde yaşayan annesi 66 yaşındaki Fatma Cankurtaran’ı da yanına alarak dönüşe geçti.

Göksel Cankurtaran, Çağlayan Göleti’nin bulunduğu alana geldiğinde uyarı levhası olmadığı için yapım halindeki yol yerine, asfalt yolu takip etti.
Cankurtaran, yamaçtan hızla inerken gölete girdi. Göletin ortasına kadar ilerleyen araçtakiler kurtulmayı başaramadı.

Dün öğle saatlerinde gölet kenarına balık tutmak için giden köylüler, suda bir araç olduğunu ve kıyıya cesetlerin vurduğunu görünce, jandarmaya haber verdi. Yapılan aramada anne Fatma Cankurtaran ile Selay Cankurtaran ve kızları Selcan ve Fatma’nın cesetleri bulundu. Sürücü Göksel Cankurtaran’ın cesedi ise ertesi gün bulundu. Ailenin 3 yaşındaki çocuğu ise, anneanneye bırakıldığı için kurtuldu.

Köylüler tepkili

Olayın olduğu yerde toplanan bir grup köylü, bölgede uyarı levhası olmadığını, yolun trafiğe kapatılmamış olması nedeniyle kazanın meydana geldiğini belirterek yetkililere tepki gösterdi. Kazanın ardından Özel İdare görevlileri göletin yan tarafında yapımı süren yolun girişini toprak yığını ile kapatarak uyarı levhası koydu.