SİVAS (AA) - Sivas, Diyarbakır, Tokat, Adana, Elazığ ve Erzurum'da, İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri (AFAD) bünyesinde görevli 35 balık adam, Sivas'ın Zara ilçesindeki Tödürge Gölü'nde eğitim amacıyla buz altı dalışı gerçekleştirdi.

Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce arama kurtarma ekiplerinin zor şartlarda kabiliyetlerinin artırılması amacıyla Tödürge Gölü'nde buz altı dalış faaliyeti organize edildi. Dalışa, Sivas'ın yanı sıra Diyarbakır, Tokat, Adana, Elazığ ve Erzurum'da görevli "AFAD Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma ekipleri" katıldı.

Gölün yüzeyindeki buz tabakasını hızarla kesen dalgıçlar, açılan boşluktan Tödürge Gölü'nde tüplü dalış yaptı. Gruplar halinde buz altı dalış yapan balık adamlar, yüzeyi tamamen buz tutan gölde yaklaşık beşer dakika suda kaldı. Balık adamlar, sudan çıktıktan sonra gölün kıyısında kurulan çadırda ısındı. 

Sivas AFAD Müdürü Nazif Ekinci, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, buz altı dalışına 35 balık adamın katıldığını söyledi.

Buz altı dalış etkinliğini Sivas'ın tanıtımı ve ekiplerin zor şartlardaki eğitimlerinin artırılması amacıyla geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Ekinci, "Sivas'ta barajlarımız, göletlerimiz ve akarsularımız bir hayli fazla. Zaman zaman boğulma vakaları yaşanıyor. Her zaman iklim şartları bir olmuyor, bazen böyle bir mevsimde de başınıza bu tür olaylar gelebiliyor. Dolayısıyla buna hazırlıklı olabilme adına bu faaliyeti gerçekleştirdik" dedi. 

Ekinci, dalış faaliyetine katılan AFAD ekiplerine teşekkür etti.

Balık adamlar, Sivas'ın Gürün ilçesindeki Gökpınar Gölü'nde yarın yüksek irtifa dalışı gerçekleştirecek.