İzmir’in Ödemiş ilçesinin tarihi kenti Birgi, hafta sonunda ziyaretçilerin akınına uğradı.
Ödemiş ilçesinin en önemli tarihi mahallerinden birisi olan Birgi, hafta sonu güzel havanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşların adresi oldu. Vatandaşların akınına uğrayan Birgi de, piknik alanları adeta dolup taştı. Mangal yakıp piknik yapan vatandaşlar, havanında tadını çıkararak keyifli bir geçirdi.
Birgi’deki hafta sonunda ziyaretçi gruplarından birisi de Soma grubu oldu. 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da meydana gelen maden faciasında gönüllü olarak çalışan aralarından doktor, hemşire, ev hanımı, esnaf, belediye meclis üyesi ve eski belediye başkanından oluşan grup, Birgi’nin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldı.
Birgi’nin görülmesi gereken ender yerlerden biri olduğunu belirten eski Soma Belediye Başkanı Önder Adar, "Ödemiş Belediyesi şehir dışından gelen ziyaretçiler için çok güzel hizmetler vermekte. Tanımadığınız bir kente gidiyorsunuz. Gezilecek ya da görülmesi gereken yerleri çok iyi bilmiyorsunuz. İşte bu noktada Ödemiş Belediyesi ziyaretçiler için çok önemli bir hizmeti gerçekleştirmekte. Üstü açık bir turist otobüsüyle kent rehberi ile birlikte gezi imkanı sağlıyor. Hem de ücretsiz olarak. Bu çalışmanın diğer belediyelere örnek olmasını diliyor, başta Belediye Başkanı Mahmut Badem ve çalışanlarını kutluyorum” dedi.