AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Veli Kıyak, Şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyiqp Erdoğan’ın Başbakanlığı dönemindeki 12 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Gaziantep’te de büyük yatırımların yapıldığını söyledi.
Veli Kıyak, seçim çalışmaları gezisinde vatandaşlara AK Parti iktidarı döneminde yapılan hizmetleri anlattı. Mahalle, cadde ve sokaklarda gezilerini sürdüren ve tüm işyerleri ve vatandaşlarda görüşen AK Parti Milletvekili aday adayı Veli Kıyak, iktidarları döneminde yapılan hizmetleri hatırlatarak, 7 Haziran seçimlerinde vatandaşlardan destek istedi.
AK Parti iktidarı döneminde Gaziantep’in modern bir şehir haline dönüştüğünü ifade eden Veli Kıyak, “Hükümetimizin ve belediyelerimizin başarılı çalışmalarıyla Gaziantep artık modern bir şehir oldu. Proje üzerine proje, eser üzerine eser yapıldı. İktidarımız Türkiye’nin her bir bölgesini dev proje ve yatırımlarla buluşturdu. AK Parti İktidarı’nın tek gayesi millete hizmet oldu. Gaziantep ilimiz de bu yatırımlardan nasibini aldı. 12 yılda Gaziantep’e 13 buçuk katrilyon yatırım yapıldı” dedi.
AK Parti iktidarının Gaziantep’e hızlı tren getireceğini de ifade eden Veli Kıyak, “Bu müjdeyi Cumhurbaşkanımızı recep Tayyip Erdoğan Başbakanlığı döneminde verdi. Şimdi de bu projelerin hayata geçirilmesini konusunda da hassasiyetle takibini sürdürüyor. Konya Karaman arasında yapımı devam eden yüksek hızlı tren, Ulukışla Mersin, Adana, Osmaniye güzergahını takip ederek Gaziantep’e gelecek. Buradan da Şanlıurfa ve Mardin’e kadar devam edecek. İnşallah bu ve diğer büyük projeler, halkımızın AK Parti iktidarına vereceği daha fazla desteğiyle hızla devam edecek” diye konuştu.
AK Parti iktidarının Gaziantep’te önemli ölçüde sağlık tesisi kandırdığını da hatırlatan Veli Kıyak, sağlıkta, eğitimde, bölünmüş yol yapımında, spor tesislerinde ve birçok alanda Cumhuriyet tarihi boyunca yapılanların kat kat üstünde hizmetlerin yapıldığını hatırlattı.
“GAZİANTEP’İN İHRACATI ARTTI”
Bir sanayi ve ticaret şehri olan Gaziantep’in son 13 Yılda AK Parti hükümetlerinin uyguladığı ekonomik politikalar ile ihracatını artırdığını dile getiren Veli Kıyak, şunları söyledi:
"Gaziantep’in ihracatı 15 Kat artırarak 7 milyar dolara yaklaşmıştır. Gaziantep’e yapılan devlet yatırımı 13 yılda 15 milyar TL’ye ulaşmıştır. Gaziantep’te eğitim alanında derslik sayısı 2 katından daha fazla artarak 12 bin 800 olmuştur. 4 tane üniversitesi olan bir şehir haline gelmiştir. Sağlık alanında halkımızın sağlık hizmetlerini daha iyi alabilmesi için devlet ve özel hastanelerinin sayısı ve konforu artmıştır. Ayrıca 2,2 Milyar TL’lik Şehir Hastanesi Projesi hayata geçmiştir. Tarihi dokuyu ön plana çıkararak Gaziantep tarihine ve kültürüne sahip çıkan bir turizm kenti olmuştur. Güvenin ve huzurun olduğu bu şehirde 5 Yıldızlı oteller peş peşe hizmete açılmaktadır. Şehrimiz son yıllarda çok hızlı göç almasına rağmen kendi kendine yeten ve refah içerisinde yaşayan bir toplumdur. Ak Parti’den sonra Gaziantep Türkiye’de kıskanılan ve örnek alınan bir şehir olmuştur."
“BU MECLİSTE OLMAM GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”
Siyasete başladığı AK Parti’nin AK kadrolarında uzun yıllar tecrübe edindiğini, Gaziantep siyasetinin yetiştirdiği çok büyük ustalarla çalışma imkanı bulduğunun da altını çizen Kıyak, "Bu teşkilatın bir ferdi olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Cumhuriyetimizin 1920’deki ilk kurucu meclisi gibi; yeni Türkiye’nin yeni anayasasının da yapılacağına inandığım ve başkanlık sistemine geçiş dönemi olarak düşündüğüm büyük Türkiye’yi 2023 hedeflerine götürecek olan 25.Dönem meclisi benim için büyük önem arzetmektedir. Bu mecliste olmam gerektiğini düşündüğüm için gençliğimin ve siyasi tecrübemin bana verdiği güçle, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Gaziantep’in vekili olmak için yola çıktım. Bu çıktığım yolda Allah yar ve yardımcım olsun" şeklinde konuştu.