Merkez Parti Erzurum İl Başkanı Mustafa Yıkıcı, Palandöken İlçe Başkanı Orhan Bakırcı, Erzurum’da görev yapan medya çalışanları başta olmak üzere tüm basın mensuplarının gününü kutladı.
YIKICI,‘BASIN, DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZLARINDANDIR’
İl Başkanı Mustafa Yıkıcı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olması nedeniyle yayımladığı mesajında, “Halkın haber alma özgürlüğünün en önemli dinamiklerinden bir tanesi olan gazetecilik, vatandaşlara haberleri doğru, tarafsız ve zamanında ulaştırmak için meşakkatli bir görev yürütmektedirler. Gazeteciler, ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktarımında, etkin çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı şekilde çalışmasına yardımcı olmaktadır. Güçlü bir demokrasi kuşkusuz basın özgürlüğünden geçer. Halkın haber alma teminatı olan basın, ayrıca halkın denetim ve kontrol sigortası görevini de yürütmektedir. Basın, demokrasinin olmazsa olmazlarındandır” dedi.
BAKIRCI, ’BASIN, ÖZGÜRLÜĞÜN ETKİLİ ARACIDIR’
Palandöken İlçe Başkanı Orhan Bakırcı ise, “Görev yapan basın mensubu kardeşlerim de, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine, kalkınmasına önemli katkılar sağlamakta ve halkın doğru haber alma özgürlüğü yolunda büyük bir görev üstleniyor. Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Her türlü zorlu şartlarda, son derece özverili bir şekilde gayret göstererek, kendi etik değerlerini de titizlikle takip eden, tarafsız habercilik unsurlarını göz önünde bulunduran gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.