Türkiye Faal Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği (TFFHGD) Mersin şubesi, üyelerine ve hakem camiasına daha önce yıllarca hizmet etmiş faal ve faal olmayan hakemlere kahvaltı verdi.
Öğretmenevinde gerçekleşen kahvaltıya, İl Hakem Kurulu Başkanı Tuncer Aslan, Merkez Hakem Komitesi üyesi Kadir Tozlu ile hakemler katıldı. Toplantıda konuşan TFFHGD Mersin Şube başkanı Hüdaverdi Savcı, 22 Ocak’ta yeni bir yönetimle göreve başladıklarını kaydetti. Genç ve emektar hakemleri bir arada görmekten mutluluk duyduklarını dile getiren Savcı, gençlerin, ustalardan öğrenecek çok şeyleri olduğunu sözlerine ekledi.
İl Hakem Kurulu Başkanı Tuncer Aslan ise kendilerini yetiştiren hakemleri görünce duygulandığını belirterek, hakem ve yöneticinin kolay yetişmediğini, emeklerinden dolayı herkese teşekkür etti.
Merkez Hakem Komitesi üyesi Kadir Tozlu da 15 yıl aradan sonra hakemlik camiasına hizmet etmiş insanların yeniden bir araya geldiğini vurgulayarak, "Bu camianın hizmet etmiş insanlara, emek vermiş insanlara ihtiyacı var. Ben olası bir gelecek için bunları söylüyorum. 15 yıl önce biz o zaman Dernek yönetimi önüne gelene plaket veriyor, şilt veriyor diye eleştirildik, hakkımızda yazılar yazıldı, çizildi. Bunların amaçlarının ne olduğunu bunun taktirini o zaman kamuoyuna bırakmıştık. Bizim yaptığımız o zaman bir vefa örneğiydi. Sonuç olarak bizlerden sonra yönetimlere gelecek kişilerin üç yıl sonra beş yıl sonra on yıl sonra aynı vefa örneğini gösterip bizleri çağırmalarını bekleriz isteriz. Benim burAda olmam Kurul Üyesi olmam Mersin için bir şans diyorlar ama ben buna katılmıyorum. Çünkü artık sistem değişti. Hakemlerin terfilerinde ve tenzillerinde bütün kurul üyeleri o hakemi izliyor ona göre karar veriyorlar. Bir bölgesel lig hakemini bile İstanbul’a çağırıyorlar, orada maç veriliyor, izleniliyor ve o şekilde değerlendiriliyor" dedi.