ÇORUM (AA) - Çorum İl Sağlık Müdürlüğü, dünyada 10 milyon kadar kişinin, çoğunlukla önlenebilir nedenler yüzünden görme yeteneğinden yoksun kaldığını belirtti.

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü'nün Beyaz Baston Körler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamasında, her yıl 7-14 Ocak tarihleri arasında resmi ve sivil kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen etkinlikler ile göz sağlığının önemine vurgu yapıldığı, görme engelli bireylerin sorunlarına dikkatin çekildiği bildirildi.

Körlüğün, görme yeteneğinin bulunmaması ya da yitirilmesi olarak tanımlandığı ifade edilen açıklamada, birçok göz hastalığının zamanında teşhis ve tedavi edilmesi ile körlüğün önlenebileceği bilincinin oluşmasının bu noktada önem arz ettiği vurgulandı.

Dünyada 10 milyon kadar kişinin, çoğunlukla önlenebilir nedenler yüzünden görme yeteneğinden yoksun kaldığının altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hastaların duyarlı olması, en küçük bir şikayeti dikkate alması göz sağlığı için çok önemlidir. Özellikle periyodik göz kontrollerinin yapılması, birçok göz hastalığının henüz belirtileri başlamadan önlenmesini ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayacaktır. Unutmayalım, toplumumuzun, koruyucu sağlık hizmetlerinden etkin bir şekilde faydalanması, engelli duruma gelmeden hastalıkların önlenebilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bugün hiçbir sağlık problemi olmayan bireyler çeşitli nedenlerle engelli olabilirler. Bu nedenle; engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatta etkin yer almalarını sağlamakta tüm bireylerin görevidir."