Mustafa İNSAN-İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - FENERBAHÇE Yöneticisi Mahmut Uslu, Mersin İdmanyurdu maçı ardından açıklamalarda bulundu. 
Bugün iyi oynamadıklarını ifade eden Uslu, "Ama son dakikalarda gelen bir gol ile 3 puanı aldık. Ben bu Allah'ın hikmeti diyorum. Çok eziyet çekiyoruz biz bu ara. Devamlı problemler yaşıyoruz. Özellikle Trabzon olayı takımı çok etkilemişti. Biz bir hafta on günde hallettik diyorduk ama görülüyor ki bu etkili. 2 hafta kaldı. İnşallah, iki maçımızda İstanbul'da yenmeye çalışacağız. Bizim önümüzün açıldığına inanıyoruz. Fakat yaşına hürmeten hiçbir zaman bir şey söylemediğimiz, söylememeye çalıştığımız bir kulüp başkanının konuşmaları, o kulüp başkanının konuşmalarının nerelere varabileceğini anlayamadığımız ve sizlerin de anlayamadığı, herhalde yorumcularda aynı şeyi söylüyor. Yine dünkü maç aynı şekilde, daha evvelki maç yine aynı şekilde. Bizim oyuncularımız herhangi bir şey olduğu zaman atılıyor. 15 kişi bağırıyor bütün tribün kapanıyor. Bunun sonu nereye varır" dedi.
Fenerbahçe üzerinde bir baskı yaratıldığını kaydeden Uslu, "Sizin söylediğiniz, o da ciddi bir problem. Böyle bir algı yaratılarak bizim üzerimize gelinmeye çalışılıyor. Biz Fenerbahçeyiz. Bize bir yetki verilmiş, bunu sonuna kadar kullanarak elimizden geldiği kadar, zaten önümüzdeki ay genel kurulumuz da var, kongre üyelerimizle beraber inşallah önümüzdeki yıllarda neler yapacağımızı göreceksiniz. Bu sportif içinde kalması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ama insanlar bunu değişik yöntemlerle yapıyorlar ve eskiden kalan alışkanlıkları devam ettirerek yaptırıyorlar. Ben bu kadar söyleyeyim, yorumcular devam etsin" diye konuştu. 
HERKSİN DİKKAT ETMESİ LAZIM
Galatasaray Gençlerbirliği maçında bir şike olduğunu mu ima ediyorsunuz sorusu üzerine Uslu, "Ben ima etmiyorum. Ben Gençlerbirliği Kulübü Başkanının konuşması ve ardından olan olayları ve gazetelerde çıkan yazılarla yorum yapıyorum. Ben hiçbir şeyi ima etmiyorum. İma etmeme gerek yok, söylerim. Siz beni tanıyorsunuz, ben eldivenli konuşan bir insan değilim. Bunlar çok tehlikeli şeyler. Ama yansıyor. Her yere yansıyor bu. Herkesin dikkat etmesi lazım. Oyuncuların dikkat etmesi lazım. Tabi ki biz kendi evimizdeki bir Eskişehir maçı, kendi sahamızdaki son beraberliğimiz, Gençlerbirliği beraberliği, bazısı iyi oynadığımız halde şanssızlıkla kaybettiğimiz bazısı kötü oynayarak. Biz kimseye bir şey söylememize ihtimal yok. Öte yandan, kendimizle ilgili ne özeleştirisi yapacağız. Giderken otobüse kurşun gelince biz ne özeleştirisi yapacağız. Ankara'daki şubemiz basıldığı zaman ne özeleştirisi yapacağız. Protokol yapmışız verilmiyor, neyin özeleştirisini yapacağız biz. Siz kendiniz yapın konuşun. Bundan daha basit ne anlatabilirim. Biz şampiyon olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ama olaylar sportif olaylar değil artık. Biraz daha dikkat etmek lazım. Bugün çıkan gazete de dahil olmak üzere. Bunlar yanlış şeyler" cevabını verdi.
"Ferhat'ın yediği golden bir rahatsızlık duydunuz mu ve İlhan Cavcav'ın açıklamalarını normal karşılıyor musunuz ?" şeklindeki soruları yanıtlayan Uslu, "Ben kaçan golden rahatsızlık duydum. Ben o konuda yorum yapmam. Vuramadı, vursa belki gol olabilirdi. O da önemli değil. Galatasaray beraber olmuş, Fenerbahçe için, benim anlatmak istediğim bambaşka. Bu sportif olayın dışında bir şeyler oluyor bunların bitmesi lazım. Federasyonun ve kamu kuruluşlarının dikkat etmesi lazım, bizle ilgili. Diğer konu ise, oy birliği ile seçilmiş bir başkan. Yaşına hürmeten biz bu konulara girmiyoruz ama yanlış yapıyor. Siz ne düşünüyorsunuz bilemem ama sonuçta bu konularda herhangi bir şekilde bir yorum yapamam" ifadelerini kullandı.
GEREĞİ YAPILACAKTIR
Yerel bir gazetede Emre Belözoğlu ile ilgili atılan bir manşeti değerlendiren Uslu, benzer bir olayın 3-4 sene önce de Trabzon'da da çıktığını ve sonrasını herkesin bildiğini, konu ile ilgili girişimde bulunulacağını ve bir suç unsuru teşkil ediyorsa savcıların gereğini yapacağını sözlerine ekledi. Fenerbahçe otobüsünde bir bomba araması yapıldığını doğrulayan Uslu, otobüste bir araştırma yapıldığından bilgisinin olduğunu söyledi. Trabzon'da yaşanan saldırı ile ilgili sonuna kadar da takipçisi olduklarını kaydeden uslu, belli seviyelerde görüşmeler yapıldığını ve seçimler olduğu için herhangi bir yorum yapamadığını kaydetti. Şampiyonluk şansının yüksek olduğunu belirten Uslu, Galatasaray'ın puan kaybetmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAF