Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) bünyesindeki Huzur Çınarı tarafından başlatılan ’Ailede Değerler Eğitimi’ sürüyor. KAYMEK’in sekiz tesisinde aynı anda yapılan seminerde bu kez Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında ’Hz. Muhammed (S.A.V) ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ konusu ele alındı.
KAYMEK’in Göznuru, Ziya Gökalp, Sümer, TOKİ, Erkilet, Argıncık, Beyazşehir ve Belsin merkezlerinde gerçekleştirilen seminerlerde, İl Müftülüğünden gelen vaziler tarafından kadınlara Peygamber Efendimizin hayatından örnekler anlatıldı.
İslamın kuşatıcı mesajını doğru ve sahih bilgiler ışığında, alanında uzman kişilerin katkılarıyla vatandaşlara anlatmak amacıyla düzenlenen seminerlerde konuşan vaizeler, "Peygamber Efendimizin hayatını tekrar tekrar okumak ve onu iyi anlamak gerekir. Hiç şüphesiz insanlığın giderek bireysel benliklere, çıkar ve hazza dayanan bir hayata yöneldiği bir ortamda ömrümüzü müspet değerlerle inşa edebilmek için O’nun güzel ahlakına, yol göstericiliğine sarılmamız gerekir" diye konuştu.