Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Aydın’da yaptığı ön seçimin galibi olan ve kontenjan adayından sonra ikinci sıraya adını yazdıran mevcut milletvekili Metin Lütfi Baydar başarısını Aydın CHP örgütüne armağan etti. Baydar, “Aydın örgütümün kantarına çıktım. Örgütüm beni yalnız bırakmadı ve doğru tarttı” dedi.
7 Haziran’da yapılacak olan 25. dönem milletvekilliği seçimleri için CHP Aydın hakim denetiminde ön seçime gitti. Seçim sonunda sandıktan çıkan birinci isim mevcut milletvekili Metin Lütfi Baydar oldu. 2011 seçimlerinde 2. sıradan kontenjan adayı olarak seçimlere giren Baydar, 25. Dönem milletvekilliği için ön seçim sonunda birinci olarak kontenjan adayından sonra listede ismini ikinci sıraya yazdırdı. 2011 seçimleri ile birlikte ikide iki yapan Baydar, ikinci kez milletvekili olma yolunda büyük bir adım attı.
İkinci kez milletvekili olma yolunda attığı önemli adımı Aydın CHP örgütünün kendisine olan güvene bağladığını dile getiren Baydar,“2011 yerel seçimlerine Genel Başkanımın daveti üzerine siyasete atıldım ve milletvekili oldum. Şimdi de 4 yıl boyunca Aydın örgütüm beni tanıdı ve çalışmalarımı gördü. Ben Aydın örgütümün kantarına çıkmak istediğimi ve Aydın örgütümün doğru tartacağını söylemiştim. Nitekim dünkü ön seçim sonuçlarına göre Aydın örgütüm beni yalnız bırakmadı. Ön seçim sloganım da ‘Yalnız kalmadık yalnız bırakmadık’tı. Bundan dolayı Aydın örgütüme çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki 4 yıl için de Aydın örgütümün ve Aydın halkımın sonuna kadar emrinde olacağım. 7 Haziran’dan sonra da iktidar olduğumuzda ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yaptığımızda Aydın ilinin ilk sosyal demokrat bakanı olmak istiyorum. İnşallah bu günleri de hep beraber göreceğiz” dedi.
“CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIM”
Gerçekleşen ön seçim sürecini ve yapılan çalışmaları değerlendiren Baydar, “Türkiye’de milletvekili adayı belirleyen parti biziz. Ön seçim Aydın ve diğer illerde çok güzel bir şekilde coşkulu, renkli, şölen havası ve kardeşlik duygusu içinde gerçekleşti. Tüm adaylarımızın hepsi kendilerini tanıttıkları kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nin de reklamını yaptılar. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tanınırlılığının artması ve aynı zamanda 7 Haziran seçimlerine en erken başlayan parti durumuna gelmiş olduk. Ön seçim yarışının oluşturmuş olduğu heyecan partimize bir dinamizm kazandırdı. Seçime katılan diğer 17 aday adayı arkadaşlarıma ön seçime verdikleri katkılar nedeniyle teşekkür ediyorum. Sıralamaya giren arkadaşlarımı da ayrı ayrı tebrik ediyorum. Sıralamaya giren arkadaşlarım için ve milletvekili olmaları yolunda canla başla çalışacağım” diye konuştu.
“CHP’Yİ TÜRKİYE’DEKİ REKORU KIRDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”
7 Nisan’dan itibaren seçim çalışmaları kapsamında nasıl bir çalışma izleyeceklerini de aktaran Baydar, “7 Nisan’da CHP ve tüm partilerin yüksek seçim kurulunda aday listeleri netleşecek. Bizim de kontenjan adayımız netleştiği andan itibaren burada bir aday tanıtım toplantısı yapacağız. Aday tanıtım toplantısından sonra bir seçim beyannamemiz üzerinden bir çalışma stratejisi belirleyeceğiz. Diğer arkadaşlarımız ile birlikte bir çalışma programı yaparak seçim bölgelerimize dağılacağız. Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev, köy köy, ilçe ilçe gezeceğiz. 7 Haziran’da CHP’yi Türkiye’de iktidar yapmak ve Aydın’da da Türkiye’de CHP’nin en yüksek aldığı oyu çıkarma gayreti içerisinde olacağız. Bizim hedefimiz 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerindeki oyun üzerinde bir oy alarak CHP’yi Türkiye’deki rekoru kırdırmayı hedefliyoruz.
“AYDIN İÇİN CİDDİ BİR DEVLET YATIRIMI GEREKİYOR”
7 Haziran seçimlerinde milletvekili olması durumunda ağırlıklı olarak eğitimle ilgili olan projelere daha ağırlık vereceğini kaydeden Baydar, “Temel ilgilendiğim konuların başında eğitim geliyor. CHP iktidarında bu zamana kadar eğitimde yapılan yanlışları düzeltmeyi hedefliyoruz. Cumhuriyetin temel ilkelerine sahip çıkan, Atatürk’e, vatana ve bayrak sevgisine sahip olan, özgürlük demokrasi inancı içinde olan özgür bireylerin yetişmesini sağlayan ve sorgulayıcı ve yaratıcı bir düşünce anlayışında olan gençlik yetiştirmek üzere çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Ana temel politikam bu olacak ama bu projelerin yanı sıra Aydın’ın bazı temel sorunları ile ilgili olarak da çalışmalar yapacağız. Bu temel sorunların hepsinin farkındayız. Aydın bugüne kadar ne yazık ki hükümete olan katkısı açısından ilk 30 il arasındaydı ama hükümetin Aydın’a olan katkısı açısından son 30’da yer aldı. Aydın’a olan devlet yatırımının arttırılması yönelik bir gayret içerinde olacağız. Aydın dünyanın en güzel kentlerinden bir tanesidir. Heredot bile tarihinde yazarken Aydın’ı ‘gök kubbe altındaki en güzel yeryüzü’ olarak tanımlamıştır. En güzel yeryüzünün olabilmesi için ciddi bir devlet yatırımı gerekiyor. Bunun olabilmesi içinde CHP hükümetinin kurulması ve iktidar olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.