Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 7 Haziran seçimlerinden çıkan sonuç ne olursa olsun halka hizmet için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Seçimden önce planlanan yatırımları ve hizmet programlarını aynı hızla sürdüreceklerini ifade eden Başkan Yılmaz, halka verilen sözlerin tamamını yerine getireceklerini kaydetti. Samsun Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı öncesinde AK Parti’li meclis üyeleri, Samsunum-1 gemisindeki grup toplantısında buluştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın başkanlığında yapılan toplantıya AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Açan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, ilçe belediye başkanları ile meclis üyeleri katıldı.
Toplantıda ülke ve kent gündemiyle ilgili değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 7 Haziran seçimlerinin milletin teveccühü ile sona erdiğini söyledi. Seçim sonuçlarıyla ilgili gerekli detaylı değerlendirmeyi parti üst yönetiminin yapacağını ifade eden Başkan Yılmaz, "Partimizin üst yönetimi ve teşkilatlarımız seçim sonuçlarını masaya yatırıp tartışacaktır. Bu konuda bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum. Bizim yapmamız gereken ders almaya çalışmaktır. Halka hizmet noktasında yaptıklarımızı ve yapmamız gerekenleri düşünmeliyiz. İşimiz bu olmalı. İşimize gücümüze bakacağız” dedi.
Seçim gündeminden çıkıp ilçelerde halka verdikleri sözleri yerine getirme noktasında yarım kalan çalışmalara hızla devam edeceklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, "Partimizin temel parametresi hizmettir. Yani biz hizmet siyaseti yapıyoruz. Bunu da insan için yapıyoruz. İnsanların ihtiyaç duyduğu konforu sağlamaya çalışıyoruz. Hizmet etme konusunda sorunumuz yok. Siyaset yapmada sorunlarımız varsa bunları tespit edip gidereceğiz. Biz yarından itibaren ilçelerde kırsal kalkınmaya yönelik istişare ve planlama toplantılarına başlayacağız. Valimizi de alıp ilçelerimizi nasıl kalkındıracağımızı masaya yatırıp eline boyuna tartışacağız. İlçelerdeki sorunları ortadan kaldırmaya yönelik hayata geçirilmesi gereken aksiyon planlarını konuşacağız" diye konuştu.
İnsanlara hizmette AK Parti’nin asla sınır tanımayacağının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Alt yapı projelerinin ardından üst yapıyla ilgili projelere başlayacağız. İhracat yapacak insanlar, üst yapı projelerine olan güvenle yola çıkacak. Buradan hizmetlerimize gelmek istiyorum. Samsun İl Özel İdaresi’nin ilçe başına yıllık bütçesi 1.5 milyon TL iken biz, her ilçede ortalama 12 milyon TL tutarında yatırım yapıyoruz. 14 ayda 150 milyon TL’lik hak ediş imzaladık. Bunların hepsi insanlarımızın konforu ve geleceği için. Dolayısıyla ilçelerimizde başlattığımız yatırım hamlelerini durdurmadan sürdüreceğiz. Hiç gecikmeksizin işlerimizin akışkanlığını seri biçimde devam ettireceğiz. İşimizi en iyi şekilde yapacağız" şeklinde konuştu.
İlçelerde mahalle geçişlerinde kilometrelerce beton ve asfalt yollarda kapladıklarını hatırlatan Başkan Yılmaz, "Söz verdiğimiz ne varsa hepsini yerine getireceğiz. İnsanlar bize inandı ve güvendi. Bu güveni asla zedeleyemeyiz. Onun için işlerimize odaklanıp gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.