Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 46. Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması Eskişehir Bölge Finali Sergisi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) açıldı.
ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılış töreninde konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, savaşın bilim, teknoloji ve ekonomi gibi üretim ve istihdam oluşturacak alanlarda yaşandığından söz etti. Vali Tuna, “Bu nedenle gençlerin donanımlı yetişmesi önemli. Eserleri sergilenecek olan tüm öğrencilere başarılar diliyorum. İnşallah bölge olarak Türkiye dereceleri de alırız. Büyük bir heyecanla bekliyoruz” dedi.
ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, toplumla bütünleşmeyi ve ona hizmet etmeyi amaçlayan bir üniversite olarak ESOGÜ’nün bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmasından gurur duyduğunu söyledi. Prof. Dr. Acat, projeye dayalı etkinliklerin eğitim sisteminin sorunlarına çözüm üretme potansiyeli taşıdığından bahsetti. Eskişehir bölgesinin 2013 yılında 6 olan Türkiye Finalleri ödül sayısını 2014’de 11’e çıkararak en nitelikli proje üreten bölge ünvanına sahip olduğunu kaydeden Prof. Dr. Acat, başarıda emeği geçenleri kutladı.
TÜBİTAK Eskişehir Bölge Koordinatörü ve ESOGÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüp Artvinli, 10 branştan 100 projenin yer aldığı sergi sonunda seçilecek en iyi 22 projenin Türkiye finallerinde Eskişehir bölgesini temsil edeceğini dile getirdi. Doç. Dr. Artvinli, iyi bir proje sergi süreci geçirilmesini diledi.
TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Eskişehir Bölge Finali sergisinin ESOGÜ Spor Salonu’nda 1 Nisan 2015 Çarşamba gününe kadar ziyarete açık olacağı, sergi ödül töreninin ise 2 Nisan 2015 Perşembe günü ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşeceği öğrenildi.