Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın minibüs içerisinde öldürülmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi önlemler konusunda harekete geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, bu tür olayların önüne geçmek için kentteki toplu taşıma araçlarına kamera ve alarm sistemi kurulacağını söyledi.
Özgecan Aslan'ın ölümüyle ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Kocamaz, Özgecan'ın acısını derinden yaşadıklarını belirtti. Bir daha böyle olayların yaşanmaması için gerekli her türlü tedbiri alacaklarını ve öncelikli olarak da toplu taşıma araçlarına bir merkezden takip edilen kamera sistemi kuracaklarını kaydeden Kocamaz, "Toplu taşıma araçlarına kamera sisteminin yanı sıra alarm sistemi de kuracağız. Yolcular herhangi tehlikeli bir durumda yolcu koltukları bölümündeki alarma basacak ve en kısa zamanda müdahale edilecek. Böylece kentimizde bu tür olumsuz hadiselerin önüne geçilmiş olacak" diye konuştu.
'ÖZGECAN'IN ADINI YAŞATACAĞIZ'
Kocamaz ayrıca, "Özgecan kızımızın adını yaşatmak için Mersin'de bir meydana onun adını vermeyi ya da onun adına bir anıt yaptırmayı düşünüyoruz.  Bu insanlık dışı olay karşısında tek vücut olan ve ortak bir şekilde tepkilerini ortaya koyan hemşerilerimize gösterdikleri duyarlılıktan dolayı şükranlarımı sunuyorum" dedi.
GENÇLİK MERKEZİNE ÖZGECAN'IN ADI VERİLDİ
Merkez Yenişehir Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Genç yapımı tamamlanan ve kısa bir süre sonra açılışı yapılacak olan Gençlik Merkezi'nin adının 'Özgecan Aslan Gençlik Merkezi' olacağını belirterek şunları söyledi:
"Ayrıca Yenişehir Belediyesi olarak Özgecan Aslan ile ilgili bir anıt çalışması başlatacağız. Bu anıt çalışması için heykeltıraşlar arasında bir yarışma düzenleyeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI