‘Şimdi Düşünme Zamanı-2015’ adlı ortaöğretim teknoloji tasarım dersi çalışmaları sergisi, ANKAmall Alışveriş Merkezi’nde açıldı.
Çocukların bilime, teknolojiye ilgi duyması, düşünce ürünleri geliştirilmesinin teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen ‘Şimdi Düşünme Zamanı’ adlı ortaöğretim okulları teknoloji ve tasarım dersi öğrenci çalışmaları sergilerinin dokuzuncusu, 22-23 Mayıs 2015 tarihlerinde ANKAmall’de ziyaretçilere açık olacak. Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan açılışta yaptığı konuşmada, “Türk Patent Enstitüsü olarak çok fazla etkinlik düzenleyen bir kurumuz. Ulusal ve uluslararası etkinlik düzenliyoruz. Ama beni en heyecanlandıran 2006 yılından bu yana düzenlediğimiz ‘Şimdi Düşünme Zamanı’ etkinliğidir. Bu etkinliği 81 ilimize kadar yaydık. Milli Eğitim Bakanlığımız bizim en önemli paydaşlarımızdan bir tanesi” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber farklı projeler yürüttüklerini belirten Asan, “Bundan sonra sadece ‘Şimdi Düşünme Zamanı’ etkinliği değil, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarımız arasından tasarımla ilgili, sınai mülkiyet bileşenleri ile ilgili etkinliklerle bir araya geleceğiz. Ben bunu çok önemsiyoruz. Burada yapmaya çalıştığımız hiç kuşkusuz ülkeyi emanet edeceğimiz bu çocuklarımızı düşünen, sorgulayan, sorunları gördüğü zaman fikri ürünler üretebilen bir nesil yetiştirmek istiyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. ANKAmall Alışveriş Merkezi Fuaye Alanı’nda düzenlenen sergide 165 öğrencinin çalışmaları yer alıyor. Sergide yer alan çalışmalar, Türkiye çapında ortaöğretim okulları teknoloji ve tasarım dersi öğrencilerinin çalışmaları arasından İl Milli Eğitim Müdürlükleri Komisyonları’nca taşınabilir ve özgün olması dikkate alınarak belirlendi.