AĞRI (İHA) – AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı Devlet Hastanesi’nde ihmal sonucu vefat iddialarıyla ilgili, “Yaşanan vakanın nedenleri araştırıldığı gibi, sorumluları da gerekli şekilde ihmalleri varsa mutlaka hukuk sistemi içerisinde gereken cezayı alacaktır” dedi.
AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı Devlet Hastanesi’ndeki ihmal iddiaları üzerine basın açıklaması yaptı. Çelebi, “Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde ulusal basında Ağrı Devlet Hastanesinde iki hemşerimizin ihmal sonucu vefat ettiğine dair haberler yer almıştır. Bu iddia ile birlikte seçim hesapları yapan bazı kişi ve kurumlar, siyasi rakipler, bu olayı siyasi bir ranta çevirme çabasına girmişlerdir. Olayın acısı ve nedenlerinin araştırılması yerine bu siyasi rant yarışına maalesef bazı belediye başkanları da dahil olmuştur. Gerek kamuoyunun gerekse siyasi kurumların bilmesi gerekir ki, Ağrı sağlık kurumundaki ilgili yetkililerin atanmasında hiçbir etkim olmamıştır. Bu gerçekler, Ağrı’nın siyasetini takip edenler tarafından da bilindiği halde, siyasi bir malzeme olarak kullanılmaktadır. Bilinmelidir ki, Ağrı açısından üzücü bir vaka yaşanmıştır. Yaşanan vakanın nedenleri araştırıldığı gibi, sorumluları da gerekli şekilde ihmalleri varsa mutlaka hukuk sistemi içerisinde gereken cezayı alacaktır. Bugüne kadar devlet memurlarının bürokraside yaptığı yanlışların veya ihmallerin, milletvekillerine mal edilmesi geleneği, siyasetin çirkin oyunlarının olduğu yerlerde kendini göstermiştir. Bundan sonraki süreçlerde de bu çirkin oyunların devam edeceği aşikardır” dedi.
Vefat olaylarından dolayı duyduğu üzüntüyü belirten Çelebi, “Sebebi her ne olursa olsun, vefat eden iki hemşerimize yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.