Bilecik’in Bozüyük Vergi Dairesi yetkilileri, Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’ını ziyaret etti.
Ziyarete, Vergi Dairesi Müdürü Ali İhsan Kanar, yardımcısı Öznur Savuş, Gelir Uzmanı Filiz Yağcı ve İcra Şefi Muhammer Kalabak katıldı. Oda yöneticilerinin de katıldığı ziyarette konuşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, bu etkinlikler ile ülke genelinde vergi bilinci ve sorumluluğunun daha da arttığı bu anlamda mükellefler ve iş dünyası ile vergi dairesi arasında düzenli ve iyi ilişkilerin geliştiğini ifade etti.
Vergi Dairesi Müdürü Ali İhsan Kanar ise, oda yöneticileri ve odaya bağlı mükellefler ile daima iyi ilişkiler içerisinde olduklarını, bu çerçevede mükelleflerin vergi dairesi ile ilgili olabilecek her türlü işlem sorun ve sıkıntılarını kanun ve yönetmelikler çerçevesinde hızla çözmeye ve yardımcı olmaya devam edeceklerini söyledi. Kanar, mükellefler ile vergi idaresi arasındaki ilişkilerin daha uyumlu ve koordineli bir hale geldiğini belirtti. Sözlerinin devamında Ali İhsan Kanar, geçtiğimiz yıl uygulamaya başlanan ve kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen yapılandırmaya ilişkin yasa çerçevesinde çalışmaların tamamlandığını, yaklaşık 6 bin 500 mükellef içerisinde 4 bin mükellefin yapılandırma için başvuruda bulunduğunu belirtti.
Bozüyük TSO yöneticileri ise gerek gıda sektöründe, gerekse de giyim sektöründe geçtiğimiz dönemlerde yeniden belirlenen ve indirilen KDV oranlarının kayıtlı ekonominin hayata geçirilmesinde çok büyük faydasının olduğunu, bu anlamda belki bazı diğer kalemlerde de aynı KDV indirimlerinin yapılmasının olumlu sonuçlarının olacağını belittiler.
İlçede tüketim ve harcamanın özendirilmesi için ilçe sosyal ve ekonomik hayatının geliştirilmesi adına ve neler yapılabileceği konusunda karşılıklı yapılan görüş alışverişlerinin ardından ziyaret son verildi.