Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Van Şube Başkanı Emrullah Kesik, Van’da yapılacak ‘Kutlu Doğum’ programıyla ilgili bir açıklama yaptı.
Terör saldırısında şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı rahmetle anarak konuşmasına başlayan Kesik, “Bugün herkesin birlik ve beraberlik olması gereken bir gündür. Rabbim birliğimize, kardeşliğimize zarar verecek eylemlerden ülkemizi korusun” dedi.
İnsan ve toplumun layık olduğu maddi ve manevi refaha ulaşmasını sağlayacak yepyeni bir anlayışa ihtiyaç olduğunu dile getiren Kesik, “Bu yeni anlayış milli şuurdur. Bunun için ÖĞ-DER, eğitim öğretimin her kademesinde hizmet veren, vermiş olan veya hizmet verme niteliğine sahip olan eğitimcilerin, öğretmenlerin, üniversite hocalarının, birlik ve beraberliğini sağlamak, ülkenin en dinamik zenginliği olan gençliğin şuurlu nesiller olarak yetiştirilmesine katkıda bulunmak, ülkenin maddi ve manevi kalkınmasına ve eğitimine destek olmak için çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. Ülkemizde gençlerin ahlaki çöküntüsü, madde bağımlığı, şiddet, terör ve eğitim sistemindeki sıkıntılar ortadadır. Bunun azaltılmasının yolu da yine eğitimden geçmektedir. Eğitimin kaynağını ve örnek modelleri iyi seçmeliyiz. Modelimiz Hz. Peygamber, metodumuz onun metodu olmalıdır. Şüphesiz ki Peygamberimizin (sav) eğitimde kullandığı metotlar günümüz eğitimcileri için büyük dersler barındırmaktadır. Pedagogların büyük araştırmalar sonucu ulaştığı ve hatta ulaşamadığı sonuçlar bin 400 sene önce ümmi bir peygamber tarafından tatbik edilmiştir. Peygamberimizin eğitimci yönü maalesef fazla işlenmemiştir. Oysa ki Peygamberimizin ashapla ilişkisi bir öğretmen öğrenci ilişkisine benzemektedir. İnsanlığın ilk eğitimi kulluktur. Kulluğu tüm insanlık Hz. Peygamberden öğrenmiştir. O yüzden en önemli eğitimci Hz. Peygamberdir. Onun eğitim metodunu ve siyasetini uygulamalıyız. Bunun için eğitim siyasetimizin temelinde ‘doğrunun, iyi ve güzelin, faydalının ve adaletin öğretilmesi; Allah’tan korkan, Allah rızası için iş yapan nesiller yetiştirilmesi’ anlayışının olmasını istiyoruz. Şuurlu Öğretmenler Derneği Van Şubesi olarak AGD ile birlikte Peygamberimizin eğitimci yönünü ve eğitim metodunu anlamak için 5 Nisan Pazar günü 18.30’da Van İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenleyeceğimiz Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Kutlay’ın katılımıyla Hz. Peygamberin (sav) eğitim metodu konulu programımıza tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.