Niğde’de, 7 Haziran’da yapılacak Genel seçimler öncesi Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında ‘Seçim Güvenliği Toplantısı’ yapıldı.
Toplantıya, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Vali Yardımcısı Hanlar İden, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Nayır, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Emniyet Müdürlüğü yetkilileri katıldı.
Vali Kılıç açılış konuşmasında iyi bir seçim süreci geçirilmesi temennisinde bulunurken, seçimin ülkemize hayırlar getirmesini diledi.
Vali Kılıç, “Ülkemiz Dünya Milletler camiasında demokrasi tecrübesini ilk yaşamış birkaç ülkeden bir tanesidir. Ülkemiz ve devletimiz demokratik kurallarıyla Dünya’nın dikkatini çeken yıldız ülkedir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinde seçim yasaları Dünya’nın dikkatini çekecek kadar mükemmel yasalardır. Uluslar arası arenalarda kesinlikle kabul görmüştür ki ülkemizde seçimler çok uzun yıllardır seçmen iradesinin sandığa yansıdığı, temiz, güvenilir, adil bir ortamı seçim kanunları temin etmektedir. Seçim kanunumuz o kadar güzel dizayn edilmiştir ki seçimleri Yüksek Seçim Kurulu ve Hakimlerimiz yasalara uygun tarafsız bir seçimi her zaman da insanlarımızın vicdanına uygun takdirini çekecek şekilde yönetmeyi bugüne kadar başarmışlardır. Devletimiz ve kanunlarımız bizlere de Yüksek seçim kurulunca alınan kararların yönetilmesinde bize güvenliği temin edecek görevler vermiştir. Bizde seçim güvenliğini temin edebilmek maksadıyla yaklaşık 3 aydır her türlü ihtimaller düşünülerek ciddi projeksiyonlar yaptık. İnşallah Pazar günü alınan bu tedbirlerle insanlarımız güven içerisinde sandığa gidecekler ve seçmen iradesinin sandığa yansımasında herhangi bir maniayı önlerinde bulmayacaktır. Güven içinde oylarını kullanıp güven içerisinde evlerine döneceklerdir. Emniyetimiz ve Jandarmamız tüm gücüyle tüm bilgi birikimiyle alanda olacaktır ve seçim güvenliği temini noktasında herhangi bir aksamaya mahal vermeyecektir. Gecesini gündüzüne katarak canlarıyla başlarıyla gayret eden Emniyet teşkilatımıza, Jandarma teşkilatımıza, Kaymakamlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Halkımız rahat olsun, rahatça sandığa gitsin” dedi.
Açılış konuşmasının ardından personel tarafından sunum yapıldı.