Eğitim Sen Şube Başkanı KESK Dönem Sözcüsü ve 1 Mayıs Düzenleme Kurulu Başkanı Tarık Kaya, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Kaya, “1 Mayıs’ta saat 12.00’de 1 Mayıs Meydanı’nda, alanlarda olacağız” dedi.
Başkan Tarık Kaya, “İşçiler, emekçiler, kadınlar, sayıları milyonları bulan işsizler, ezilen halklar haydi; 1 Mayıs’ta alanlara. Eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasi için, herkesin eşit ve kendi rengiyle yaşayacağı bir ülke için. İşçiler, emekçiler, iş cinayetlerine, kıdem tazminatının gaspına ve taşeronlaştırmaya dur demek için. Asgari ücretin insanca ve yaşanılır bir seviyeye çıkartılması için. Üreticiler, köylüler, dişiyle tırnağıyla geçinenler, emeğinizin karşılığını dile getirmek için 1 Mayıs’ta alanlara” diye konuştu.
1 Mayıs’ta saat 12.00’de 1 Mayıs Meydanı’nda olacaklarını belirten Kaya, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Sancının dilsiz adresi kadınlar, her gün bir cinayete gözlerini açan analar, artık ölümlere dur diyelim, bunun için 1 Mayıs’ta alanlara. Yıllardır dilini, kendi yarasında saklayan Kürtler; Kürt sorunun barışçıl çözümü için, halkların kardeşliği için, savaşa, talana, hırsızlığa dur demek Soma’yı unutturmamak için.”