Activa Estetik Klinikleri Genel Koordinatörü Medikal Estetik Hekimi Dr. Asude Camcı, Nd YAG Lazerler ile Alexandrite lazerlerin kombine kullanımı sayesinde, lazer epilasyon uygulamalarında arzulanan başarının sağlandığını söyledi.
Lazer epilasyon uygulamalarına ilişkin açıklamada bulunan Dr. Camcı, kalın ve koyu siyah kıllarda başarısı ispatlanmış Alexandrite lazerlerin, ince yapıdaki kıllarda etkisiz kaldığını belirtti. Medikal estetik alanında cihaz ve uygulamaların sürekli olarak geliştirildiğini belirten Dr. Asuda Camcı, lazer epilasyonda etkinliği kanıtlanmış Alexandrite lazer kullanılırken, buna ek olarak ince kıllarda da etkin olan lazer sistemlerinin devreye girmesiyle her türlü kıl tipinde üstün başarı sağlandığını kaydetti.
"HER TÜRLÜ KIL TİPİNDE SONUÇ ALMAK MÜMKÜN"
Activa Estetik Klinikleri Genel Koordinatörü Medikal Estetik Hekimi Dr. Asude Camcı şöyle konuştu:
"2003 yılından beri lazer sistemleri ile ilgileniyor ve bunları kliniklerimizde uyguluyoruz. Dünya çapında etkinliği kanıtlanmış Alexandrite Lazer sistemleri ile yıllardır çalışıyoruz. Alexandrite lazer sistemlerinde kıl, lazer ışığını emer ve kıl köküne ulaştırır. Kıl kökünde ortaya çıkan yüksek ısı etkisiyle kıl kökü tahrip olur. Dolayısıyla, kıl kökünde gerçekleşen tahribat ısıya bağlıdır. Kıl ne kadar kalın ve siyah ise, ısı o kadar yüksek olur ve kıl kökü o derece yok edilir. İnce kıllarda ise, yüksek derecede ısı ortaya çıkarılamadığı için kıl kökü yok edilemiyordu. Kısa süre önce geliştirilen ve ülkemizde de hızla yaygınlaşan yeni sistemlerde bu sorun ortadan kalktı. Daha önce kılcal damarların tedavisinde kullanılan Nd YAG Lazerler, Alexandrite lazerler ile kombine edilerek uygulanmaya başlandı."
Medikal Estetik Hekimi Dr. Asude Camcı, uygulanan kombinasyon sayesinde Alexandrite Lazer ile kalın ve koyu renkli kıllarla mücadelede etkili
sonuçlar alınırken, ince kılların kökünü besleyen kılcal damarların da, Nd YAG lazer ile kurutulduğunu ifade etti.Lazer epilasyonda ana hedef olan kıl kökünün kurutulmasının, kıl kökünü besleyen kılcal damarların ortadan kaldırılması yoluyla kıl kökü beslenmesinin bozulması olduğu bilgisini de verdi.
"KOMBİNE UYGULAMADA KILCAL DAMARLAR ZARAR GÖRMEZ"
Uygulamanın ayrıntılarını anlatan Dr. Asude Camcı, "Bu kombinasyonda iki farklı lazer ışığı aynı anda ciltle, dolayısıyla da kıl ile temas etmektedir. Farklı dalga boylarına sahip bu iki lazer ışığının aynı anda etki etmesiyle hem kıl kökleri hem de kıl köklerini besleyen kılcal damarlar yok edilmektedir. Kılcal damarların yok edilmesinde bir zarar verme olayı söz konusu değildir. Zaten kıl köküne ulaşan bu damarların görevi kıl kökünü beslemektir. Lazer ışığı kıl tarafından emilip köke ulaştırıldığı için kendi etrafındaki damarlarda hasar ortaya çıkarmaktadır. Bundan dolayı cilt altında bulunan diğer damar yapılara bir zarar vermemektedir" dedi.
İNATLA BİTİRİLEMEYEN KILLARDA DAHİ SONUÇ MÜKEMMEL
Activa Estetik Klinikleri Genel Koordinatörü Medikal Estetik Hekimi Dr. Asude Camcı, uygulamada seansların 1,5 - 2 ay gibi aralıklarla yapıldığını
söyleyerek, seans sayısının kıl yapısı, rengi ve ten rengine göre değişiklikler gösterebildiğini ifade etti. Dr. Asude Camcı, "Lazer Epilasyon uygulamalarındaki 12 yıllık tecrübemle şunu söyleyebilirim ki, inatla bitiremediğimiz ince kıllarda dahi sonuçları mükemmel bir şekilde görmeye başladık" şeklinde konuştu.