Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş, 5 çocuk annesi dul kadın için yaptırılan eve eşi Fatma Elif Karabektaş’la birlikte gelerek, aileye birlikte iftar yaptı.
Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), devletin sosyal yardım ve dayanışma anlayışıyla hizmete devam ediyor. Araban Kaymakamlığı SYDV Müdürü Orhan Behçet yaptığı açıklamada, "İlçe merkezi ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerde tespit edilen evsiz dul, engelli, yaşlı ve fakir yardıma muhtaç ailelere yapılan barınma yardımlarında 2015 yılının ilk altı ayında uygulanan 35 yeni ev yapım projesinden 30 ev tamamlanmış, 1 ev inşaatı devam etmekte olup 4 ev inşaatının da önümüzdeki günlerde başlatılacak olup, ayrıca vakfın 2015 yılının ilk 6 ayında 128 vatandaşa ev onarım yardımı yapılmış olup toplam 56 milyon 360 bin TL harcandığı aynı zamanda 300 vatandaşa toplam 121 milyon 350 bin TL’lik değişik kapı, pencere, mozait, sıva, vs. barınma yardımları yapıldı” dedi.
Behçet açıklamasına söyle devam etti:
“5 çocuk annesi 38 yaşındaki Kader Kervancıoğlu’nun Araban Kaymakamlığı SYDV’ye yaptığı yazılı müracaatta, iki yıl önce şiddetli geçimsizlik yüzünden eşinden ayrıldığını, barınacak bir evi olmadığı için ilçe merkezindeki Mehmet Gökçek Mahallesinde eski bir evde yaşayan yaşlı annesi ile birlikte yaşadığını, 5 çocuğu ile birlikte barınabileceği bir ev talebinde bulunması üzerine müracaatı incelenen Kervancıoğlu ile 5 çocuğunun barınması için Mehmet Gökçek Mahallesindeki annesinin evinin bahçesine yaptırılan 2+1 evin aileye teslim edildiği günün akşamına Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş ile eşi Fatma Elif Karabektaş içerisinde değişik gıda maddeleri bulunan gıda paketi ile 5 çocuk annesi dul Kader Kervancıoğlu ile iftar yemeği için geldikleri evde Kervancıoğlu ailesiyle birlikte iftar yaparak aileye ikinci sevinç yaşattı."
“SAĞLIK VE MUTLULUK İÇERİSİNDE GÜLE GÜLE OTURSUNLAR”
Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş, konuya ilişkin açıklamada şöyle konuştu:
’’Araban Kaymakamlığı SYDV olarak ilçedeki tüm yardıma muhtaç ailelerimizin devlet olarak bugüne kadar hep yanlarında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Araban Kaymakamlığı olarak devletin sosyal yardım ve dayanışma anlayışını halkla buluşturmaya aralıksız devam ediyoruz. İlçe merkezi ve ilçeye bağlı toplam 48 mahallesindeki fakir yardıma muhtaç evsiz hak sahibi aileleri ev sahibi yapmayı sürdüren Araban Kaymakamlığı olarak ilçe merkezindeki evsiz dul, engelli, yaşlı ve fakir yardıma muhtaç aileleri tek tek tespit ederek barınma yardımında bulunduğumuz ailelerden birisi olan evsiz 5 çocuklu dul Kader Kervancıoğlu’nun inşaatı tamamlanan 2+1 evinin bugün teslimini yaptık ve ailenin bu mutlu gününde beraber olup birlikte iftar yapıp ev sahibi olmalarının sevinç ve mutluluğuna eşim ile birlikte ortak olmak istedim. Araban Kaymakamı olarak, Kervancıoğlu’nu ev sahibi yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sağlık ve mutluluk içerisinde güle güle oturmalarını diliyorum."
“ŞİDDETLİ GEÇİMSİZLİK NEDENİYLE EŞİMDEN AYRILDIM”
Evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Kader Kervancıoğlu da,’’38 yaşındayım. Babam ben çocukken vefat etti. Bize bıraktığı eski iki odalı evde annem ve kardeşlerimle birlikte yoksulluk içerisinde yaşam mücadelesi verdik. Evlendim, evlendiğim insanın da evi yoktu. 5 çocuk annesi oldum ama bir türlü eşimle anlaşamıyorduk. Şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşimden 2 yıl önce ayrıldım. 5 çocuğumla yaşlı annemin eski evine dönmek zorunda kaldım. Hayatım boyunca bir evim olsun istedim. Araban Kaymakamlığı SYDV’ye bir yazılı müracaat yaparak Sayın Kaymakamımızla görüşüp durumumu anlattım. Kaymakamlık müracaatımı değerlendirip talebimi yerinde bulunca evimin inşaatı başlatıldı. Şimdi hayatım boyunca istediğim ve 5 çocuğum ile birlikte barınabileceğimiz bir yuvamız oldu. Allah Araban Kaymakamı Sayın Serhat Karabektaş’tan razı olsun. Ne dileği varsa versin” diyerek Kaymakam Karabektaş’a teşekkür etti.