Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yoğun tipi nedeniyle ana caddeler adeta buz pistine döndü. Mahsur kalan araçlar arasında tek başına bir belediye otobüsünü ittirmeye çalışan bir vatandaş dikkat çekti.
Akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı, havanın kararmasıyla birlikte tipi şeklinde yağmaya başladı. Hızı zaman zaman saatte 70 kilometreye ulaşan fırtınayla birleşen tipi nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar yaşanmaya başlarken, ilçedeki ana caddeler buzlandı. Ekiplerin tuzlama çalışmaları yetersi kalınca, bazı ana caddelerde zincirsiz seyreden araçlar ilerlemekte zorlandı. Bandırma Belediyesi yakınındaki bir caddede buzlanma nedeniyle kayan belediye otobüsü dikkat çekerken, bir vatandaşın durumu fark ederek tek başına belediye otobüsünü arkadan elleriyle ittirme çabası yürekleri ağızlara getirdi. Yanından geçen araçlara aldırış etmeyen vatandaş, bir süre otobüsü ittirdikten sonra otobüsün ilerlediğini gördü ve yoluna devam etti. Çok sayıda otomobil sürücüsü de buzlanmaya hazırlıksız yakalandı. Yaya olarak evlerine giden vatandaşlar, zincirli önlem almayan araç sürücülerinin halinin ortada olduğunu söyledi.
Araçlarının tekerlekleri patinaj yapan sürücüler, yoldan geçen insanlardan yardım istedi ve otomobiller ittirilerek buzlu zeminden kurtarıldı. Gece saatlerinde don olayı yaşanan bölgede kar yağışı ve tipinin 2 gün daha etkili olması bekleniyor.