Siirt Üniversite öğrencilerinin organize ettiği bir grup kadın, akşam saatlerinde Güres Caddesi’ne inerek hunharca öldürülen Özgecan Aslan için eylem yaptı
AK Parti eski İl Başkanı Mehmet Şefik Erden ve çevrede bulunan vatandaşların da destek verdiği eylemde grup, Mersin’in Tarsus ilçesinde bıçaklandıktan sonra cesedi ormanlık alanda yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan için, "seni unutmayacağız’, "yüreğimiz yanıyor" pankartı açtı.
Grup adına açıklama yapan Gülbeyaz Dayan, kadınlara karşı şiddetin hunharca işlenen cinayetlere kadar vardığını belirterek, en son Mersin’de yaşanan, hatta anlatılması güç olan akıllara durgunluk veren Özgecan Aslan’ın katledilmesi olayını üzülerek takip ettiklerini söyledi.
Ailenin acı ve üzüntüsünü içimizde hissettiklerini belirten Dayan, "11 Şubat 2015 tarihinde yaşanan elim olayda hayatını kaybeden Özgecen Aslan kardeşimize Allahtan rahmet, ailesi ve kamuoyuna başsağlığı diliyoruz. Yaşanan bu olayı Siirt halkı olarak kınıyoruz. Kadınlara karşı şiddetin artmasına ve hatta hunharca işlenen cinayetlere varan çok üzücü olaylar yaşanıyor. Tüm kalbimizle şunu söylemez isteriz ki dünyanın her neresinde ve kime yapılırsa yapılsın şiddetin her türlüsünü kınıyor ve canilerin en kısa zamanda ve ağır şekilde cezalandırmasını bekliyoruz. Sözlerimi Peygamber efendimizin (sav) sözleriyle bitirmek istiyorum; ’ey insanlar; kadınların haklarını gözetlemenizi ve bu hususta Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allahın emriyle helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinizde hakkınız kadınların da sizin üzerinde hakları vardır.’ Katılımlarından dolayı Siirt halkına teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
’Kadına uzanan eller kırılsın’ sloganı atan grup, daha sonra Özgecan Aslan için Fatiha okuduktan sonra sessizce dağıldı