AK Parti Amasra İlçe Başkanlığının düzenlediği Seçim Bürosu açılış töreninde konuşan AK Parti Bartın Milletvekili ve Adayı Yılmaz Tunç “Ülkemizi krizlerden kurtardık, 13 Yılda yatırımlarla 4 kat büyüttük”dedi.
Amasra seçim bürosu açılışına AK Parti Bartın Milletvekili Adayları Yılmaz Tunç ve Mustafa Yelkenci’nin yanısıra Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Özdilkural, Amasra İlçe Başkanı Bekir Karabacak, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Amasra İlçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Kayalı bazı teşkilat mensupları ve çok sayıda Amasralı vatandaş katıldı.
Açılışta AK Parti`den önce özellikle 90`lı yılların Türkiye için kayıp yıllar olarak tarihe geçtiğini hatırlatan Milletvekili Tunç, “Her 2 yılda bir değişen koalisyon hükümetleri, istikrarsızlıklar, faile meçhuller, terör olayları, banka batırmalar, ekonomik krizler milletimizi bezdirmiş ve ülkemiz bırakınız yatırım yapmayı, memuruna, işçisine, emeklisine maaş dahi ödeyemeyen bir ülke haline getirilmiş, İMF kapılarına muhtaç bırakılmıştır. İşte milletimiz bu kötü gidişata AK Parti ile dur dedi ve 13 yıllık iktidarımızda ülkemizin kronikleşmiş sorunlarını bir bir ele aldık ve demokrasi çıtasını yükselttik, ekonomik kalkınma hamlesini başlattık, milli geliri 200 milyar dolardan 800 milyar dolara çıkararak ekonomiyi 4 kat büyüttük, İMF borcunu sıfırladık, Merkez Bankası rezervini 27 milyardan 140 milyar dolara çıkardık, İhracatımız 36 milyardan 140 milyar dolara çıkardık, dünya krize girerken, Türkiye`yi krizlerden koruduk. Eğitim`den sağlığa, tarımdan sanayiye her alanda Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdık, milletimizin refahını artırdık, işte onun içindir ki milletimiz 3 genel seçim, 3 yerel seçim, 2 referandum ve son olarak ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tercihini AK Parti`den yana kullandı. Milletimiz her seçimde AK Parti diyerek, istikrara ve icraata evet demiştir. Milletimiz bize güvendi, biz de milletimizin güvenini boşa çıkarmamak için gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
“AMASRA TÜNELİ VE AMASRA İSKELESİ AMASRA İÇİN DEV YATIRIMLARIMIZ”
Milletvekili Tunç konuşmasının devamında: “Bartın’ın tüm ilçe ve beldelerinde olduğu gibi Amasra ilçemizde de AK Parti hükümetinin dev yatırımlarını tek tek hayata geçirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Amasra Tüneli bu dev yatırımlarından birisidir. 1100 metre uzunluğundaki tünel inşaatını ve bağlantı yolları ile kavşak düzenlemelerini 3 yıl içerisinde tamamladık. Bartın-Amasra arası virajlı yollardan 30 dakika sürerken, tünelin hizmete girmesiyle birlikte Bartın Amasra ile birleşmiş olacak ve 5 dakikada Amasra’ya ulaşılabilinecek" dedi. Amasra Yolcu İskelesi ve Küçük tekne yanaşma iskelelerinin de çok önemli bir yatırım olduğunu belirten Milletvekili Tunç, artık deniz yoluyla dünyanın her yerinden turist Amasra’ya gelebilecek, Amasra üzerinden Bartın ve Safranbolu’yu gezecek dedi. Amasra Adalet Sarayı, Amasra Öğretmenevi, Kapalı Spor Salonu, Sentetik çim yüzeyli aydınlatmalı Futbol Sahası, 24 Derslikli Kaleşah İlk ve ortaokulu, Fatih Cami, Kemere Köprüsü ve Amasra müzesi onarımları Amasra’ya yaptığımız önemli eserler. Belediyemize sağladığımız katkılarla, cadde ve çevre düzenlemeleri, derin deniz deşarjı için ödeneklerin ayrılması gibi önemli alt yapı hizmetlerini gerçekleştiriyoruz. 24 Derslikli Amasra Lisesi yeni bina yapımını programa aldık. İlçe Devlet Hastanesini 2015 yatırım programına aldık, inşallah ilerde Amasra’da bir yüksekokul kurulması için gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Amasra "Çeşmi Cihan" Fatih Sultan Mehmet’in dünyanın gözü olarak nitelendirdiği doğa harikası bir turizm bölgemiz. Fatih’in emanetine sahip çıktık, bundan sonra da çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu.