Kayseri Ticaret Odası, üyelerine yönelik olarak yeni bir eğitim programı başlattı. M. Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda gerçekleştirilen eğitim programı açılışına, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KUYAP yetkilileri ve uzman konukların yanı sına kursiyerler katıldı.
Eğitim programı açılışında konuşan Başkan Mahmut Hiçyılmaz, “Kayseri’nin önemli bir dünya şehri ve uluslararası boyutta ticaret merkezi haline gelmesi ve 2023 yılı hedeflerine ulaşması bakımından; “Eğitimli İnsan, Bilinçli İnsandır” felsefesiyle hareket ediyoruz” dedi.
İlgili sektörlerin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak, KUYAP işbirliğinde bir dizi eğitim faaliyeti düzenlediklerini belirten başkan Hiçyılmaz, “Bilinçli insan olabilmemiz için öncelikle eğitimli insan olmalıyız. Her zaman söylendiği gibi eğitim şart. Eğitim almalıyız ki bilinçli hale gelelim. Bir işi en iyi şekilde yapabilmek adına eğitim almış olmak gerekmektedir. Demirci ise demirci, keresteci ise keresteci o işin öncelikle eğitimini alalım ki o işi daha bilinçli yapalım” diye konuştu.
Eğitim ile bir insanın kendine daha faydalı hale geleceğini ifade eden Hiçyılmaz, “Bir insan benim param var istediğim işi yaparım demek yerine, bir eğitimden geçmeli ve sertifikasını alarak şirketi kurmalıdır. Aynı şekilde işçi olarak çalışan arkadaşlarımızda eğitim aldıktan sonra istihdam edilmelidir. İfadelerini kullandı.
Başkan Hiçyılmaz’ın konuşmasının ardından, KUYAP yetkilisi İrem Emir tarafından katılımcılara, KUYAP çalışmaları hakkında slayt eşliğinde bilgi verildi.
Eğitim programının devamında ise; Yrd. Doç. Onur Gözbaşı tarafından, İşletme Sermayesi Yönetimi ve Finansçı Olmayanlar İçin Finansal Analiz başlıklarında yaptığı iki ayrı sunum gerçekleştirildi.