Çorum’un Sungurlu ilçesine bağlı Aşağıbeşpınar köyü halkı, köy ve mezra arasında ulaşımı kesen çayın üzerine köprü yapılması için yetkililere çağrıda bulundu.
Yaklaşık 1 asırdır yaşamın olduğu Aşağıbeşpınar köyünde yaşayan vatandaşlar, tarlalarına ve civar köylere gitmek için 5 kilometrelik çamur yolu kullanmak zorunda kaldıklarını belirtiyor.
Ekili alanlarının yüzde 70’inden fazlasının Budaközü Çayı’nın karşı tarafından bulunmasından dolayı sürekli bu çaydan geçmek zorunda kaldıklarını dile getiren köylüler, özellikle çaydaki suyun yükseldiği dönemlerde büyük tehlikeler içinde işlerini yaptıklarını söylüyorlar. Vatandaşlar, kimi zaman traktörle, bazen de yaya olarak çay sularından geçmeye çalıştıklarını ifade ediyor.
Köyde yerleşimin oldukça eskiye dayandığını söyleyen Aşağıbeşpınar Köyü Muhtarı Tuncay Bilim, köylerinin 100 yılı aşkın süredir köprüsüzlük nedeniyle sıkıntı çektiğini belirtti.
Otomobillerle karşı tarafa geçmek için çayı kullanan vatandaşların burada kaldığını ve her gün buradan araç çektiğini ifade eden köy
muhtarı, "Okul servis araçları da bu çaydan geçiyor. Kimi zaman suların yükseldiği zamanlar tedirgin oluyoruz" dedi.
Köprü yapımı için gerekli her yerlere başvurduğunu belirten Köy muhtarı Tuncay Bilim, yetkililerden yardım talep etti.