HAKKARİ (İHA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın katılımıyla 3. Uluslararası Fatih Kupası Okçuluk Yarışmasının startı Hakkari’de verildi.
Medrese mahallesindeki tarihi Meydan medresesinde düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme toplantısına, Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız ve Okçular Mütevelli üyeleri Bilal Erdoğan, Hüseyin Topaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ebubekir Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Hakkari Müftüsü M. Faysal Geylani ile gazeteciler katıldı. Burada konuşan Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Meydan medresesinin 1750 yıllara ait bir eser olup Hakkari’de medrese geleneğinin önemli eserlerinden biri olduğunu söyledi. Canbolat, “Okçular Vakfı’nın tarihe bakış açısı ve İstanbul Fethi yıldönümünün yaklaşmasıyla birlikte bu başlangıcı Hakkari’de yapmasından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız ise, Okçular Vakfı olarak bu yıl 3.’ncüsünü düzenledikleri Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışmasının başlangıcını tarihimizin ve medeniyetimizin kadim şehri Hakkari’de yaptıklarını söyledi. Yıldız, Meydan medresesinde olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Vakıf toplantımızı bu tarihi mekanda, tarihi Meydan medresesinde yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bize gönlünü açan Hakkarililer ve Hakkari Valisine teşekkür ediyoruz. Burada vermek istediğimiz ana mesaj, ‘Güneş Hakkari’de doğar, İstanbul’da ışıldar’ oldu. Aralarında dünyanın 35 ülkesi ve Türkiye’den olimpik olmak üzere geleneksel okçuların da bulunduğu sporcuların katılımıyla düzenlenecek 3. Uluslararası Fetih Kupası, 27 Mayıs tarihinde başlayacak. Yapılacak ön müsabakaların ardından 29 Mayıs’taki finallerin ardından ilk 3 dereceyi paylaşan sporcular belli olacaktır.”
Okçular Vakfı’nın mütevelli üyesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ise, Fetih kupasının Ok meydanında faaliyet gösteren Okçular Vakfının yıllık en önemli faaliyeti ve uluslar arası okçuluk alanında dünyanın kendine has önemli ve büyük organizasyonlardan bir tanesi olduğunu söyledi. Erdoğan, bugün bulundukları coğrafyada ister istemez akıllara Selahaddin Eyyübi geldiğini, Sultan Alparslan geldiğini belirterek şunları söyledi:
"Ok meydanı, tabi Fatih Sultan Mehmed’in ordusuna İstanbul fethi öncesinde namaz kıldırdığı bir mekan olması münasebetiyle akla Fatih Sultan Mehmed’i getiriyor. Biz böylelikle Sultan Alparslan, Sultan Selahaddin Eyyübi ve Sultan Fatih diyerek bin yıllık bir vizyonun nasıl birliğimizi, kardeşliğimizi ve beraberliğimizi temsil ettiğini burada tekrar bütün milletimize, bütün halkımıza göstermiş oluyoruz. Okçulukla geçmişimizi kazanarak Türkiye’yi geleceğe taşıyacak bir vizyonun benimsenmesini istiyoruz. Çünkü geçmişimizi bilmeden geleceğimizi koruyamayız, bunun farkındayız. Bizi ağırlayan Hakkarili hemşehrilerimize, sayın valimize ve yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Bilal Erdoğan ve beraberindekilere tarihi Meydan medresesi hakkında bilgi verdi.
TARİHİ MEYDAN MEDRESESİNDE OKLAR ATILDI
Burada Haydar Ali Yıldız, “Kardeşlik niyetine ya hak” diyerek ilk oku hedefe fırlattı. Daha sonra Bilal Erdoğan ‘ya hak’ diyerek oku hedefe attı. Daha sonra Hakkari Valisi Yakup Canbolat da hedefe ok attı.
Bilal Erdoğan ve beraberindekiler, çevrede alınan yoğun güvenlik önlemleri altında bir otele giderek yemek yedi. Bilal Erdoğan daha sonra tekrar karayolu ile Yüksekova ilçesine dönerek oradan uçakla Ankara’ya gitti.