Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Bursaspor galibiyetine ilişkin yaptığı açıklamada, galibiyeti hak eden taraf olduklarını belirterek, “Bizim için harika bir gün oldu” dedi. Bilic ayrıca, Liverpool ile oynayacakları maçla ilgili de, “Liverpool’a karşı sadece umudumuz yok, şansımız da var” diye konuştu.
Siyah-beyazlı ekip, Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda ağırladığı Bursaspor’u son dakikada bulduğu golle 3-2 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, “Bizim için harika bir gün oldu. Çok iyi hücum eden ve formda olan iki takımın mücadelesiydi. Galibiyeti hak ettik. Oyuncularım ile gurur duyuyorum. İkinci golden sonra pes etmedik. Oyunu 2-2’ye getiren gol ofsayttı. O golden sonrada mücadelemizi sürdürdük ve galip ayrıldık” dedi.
“TÜRKİYE’DE HAKEMLİK YAPMAK ZOR”
Maçın hakeminin verdiği kararlar ile ilgili sorulan bir soruya ise tecrübeli hoca, “Maç 2-2 bitseydi burada söyleyeceğim fikirler farklı olurdu. Hakemlik mesleğini icra etme noktasında Türkiye’den zor bir ülke yok. Burada bu mesleği icra etmek gerçekten çok zor. Hakemler bu kararları saniyede vermeye çalışıyorlar. Bu kadar yoğun geçen bir maçta genel olarak iyi performans sergiledi. Fernandao ve kırmızı kart, Bursaspor’un golü ve bizim penaltı pozisyonumuz var. Fernandao’nun pozisyonu tartışmasız kırmızı kart. Bursaspor’un attığı ikinci gol bence ofsayt. Bizim kazandığımız penaltı pozisyonu tartışmalı. Kerim’e müdahale var o da fırsatı kolluyor. Benzer bir penaltı aleyhimize verilse ben de mutlu olmam. Bu hatalar oyunu. Hakemin hata yapsa bile kasıtlı yapmadığını hissettiriyor size” dedi.
“LIVERPOOL SADECE KAĞIT ÜZERİNDE FAVORİ”
Liverpool ile oynayacakları Avrupa Ligi mücadelesini de değerlendiren Bilic, şunları söyledi:
“Liverpool’a karşı sadece umudumuz yok şansımız da var. Karşımızda dünyanın en büyük kulüplerinden biri var. Kağıt üzerinde favori Liverpool ama sadece kağıt üzerinde. Çok iyi bir kadroları var. Biz de Türkiye liginin zirvesindeyiz. Son 12 maçın 11’ini kazandık. Bu sezon İngiliz takımlarına karşı 4 maç yaptık. Arsenal’e karşı iki maçta da harika performans sergiledik. Dediğimiz gibi Liverpool’a karşı sadece umudumuz yok çok büyük bir şansımız da var."
BURSASPOR CEPHESİ
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise, Beşiktaş’ın daha iyi olduğunu ifade ederek, “Kazanan ya da kaybeden bir takım olacaktı. Kaybeden biz olduk. Rakibi kutluyorum. Biz de üzgünüz. Kart gören oyuncularımız sebebiyle sıkıntılarımız oldu. Kötü bir gün oldu. İlk yarıda rüzgar sebebiyle akıcılık yoktu. Beşiktaş ikinci yarının sonlarına doğru daha baskılı oynadı. Bizim için lig yarışı devam ediyor. Rakibin oyun anlayışı bizden daha iyiydi ve maçı kazandı” diye konuştu.
“YARIŞ 3 TAKIM İÇERİSİNDE GEÇİYOR, BİZ KAVGANIN İÇİNE GİRMEK İSTEMİYORUZ”
Penaltı pozisyonunu da değerlendiren Güneş, “Hakem ile ilgili konuya girmedim. Beşiktaş ile ilk maçta da penaltı pozisyonu vardı. Ben konuşmayı istemiyorum. Federasyonla ilgili sıkıntılarımız oluyor. Penaltı mı, değil mi bir şey diyemem. Biz hakemlerden çok puan kaybettik ama hiç puan kazanamadık. 10 puan kaybettiysek bunun en az 5’i hakemlerden dolayı. Zaman zaman bunu gündeme getirdik. Belli ki bu yarış Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş arasında geçiyor. Biz bu kavganın içerisinde girmek istemiyoruz. Filler tepişirken, çimler eziliyor” dedi.
“ÇALIŞMALARIM BURSASPOR’UN BAŞARISI İÇİN”
Bir gazetecinin ‘Bursaspor’da devam etmek istiyor musunuz?’ sorusuna ise tecrübeli teknik adam, “Maç maç düşünüyorum. Benim gündemimde kalıp, gitmek yok ve şu an oynayacağımız maçları düşünüyorum. Kaleciler hariç 19 oyuncumuz var. Bunlarla uğraşırken başka konulara girmiyorum. Çalışmalarım Bursaspor’un başarısı için” cevabını verdi.
“ART NİYETLİ OLMAYAN İKİ HAKEM VAR, ONLARI DA GÖREVDEN ALIRLAR”
‘Hakemler art niyetli mi?’ şeklindeki bir soruyu değerlendiren Güneş, "Kim ne kadar art niyetliyse hakemler de öyle. Siz de hakem olsanız siz de aynı kararlar verirsiniz. Seyirci baskısıyla hareket eden hakemler var. Bunu yapmayan iki hakem var. Onları da görevden alırlar zaten" dedi.
Maçtan sonra yaşanan tartışmayı da değerlendiren Güneş, sözlerini şöyle tamamladı:
“Motta, Fernandao ile tartışıyordu. Ben Fernandao’yu almaya gittim. Motta da benim üzerime yürüyünce rahatsız oldum.”