AYDIN'ın Didim İlçesi'nde, doğa yürüyüşçüleri tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Akköy Meydanı'ndan Apollon Tapınağı'na kadar uzanan 13 kilometrelik 'Kutsal Yol'da yürüyüş gerçekleştirildi.
Didim Kaymakamı İskender Yönden, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Akgün, İlçe Emniyet Müdürü Gürhan Aytekin, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DİTAB) Başkanı Sevinç Karataş'ın da yer aldığı yürüyüşe, doğa yürüyüşçüleri yoğun ilgi gösterdi. Binlerce yıl önce Milet Antik Kenti ile Apollon Tapınağı'nı birbirine bağlayan ve Kutsal Yol olarak bilinen bölgedeki yürüyüş, yörenin en güzel sivil mimari örneklerinin bulunduğu Akköy'den başladı. Söke, Kuşadası, Güzelçamlı ve Aydın'dan gelen doğa yürüyüşçüleri ile Didim Dağcılık ve Doğa Sporları üyelerinin önderliğinde Didim'deki Apollon Tapınağı arasında bulunan 13 kilometrelik doğayla iç içe olan güzergah yüründü. Apollon Tapınağı'ndaki bitiş noktasında gerçekleşen şenlikte, katılımcılara yiyecekler ikram edildi. Çeşitli firmalar açtıkları stantlarla ürün tanıtımı yaptı.
Didim Kaymakamı İskender Yönden, yürüyüş yapılan Kutsal Yol, Hisar Mahallesi'nde bulunan Apollon Tapınağı, Miletos ve Priene antik kentlerinden çoğu kimsenin haberinin olmadığını, buraları tanıtarak ilçeye gelen turist sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

FOTOĞRAF