Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehirspor tesislerini ziyaret ederek, futbolcuların ve teknik heyetin yeni yılını kutladı.
Vali Hanefi Demirkol tesislerine gelen Vali Tuna, öncelikle Trabzonspor karşılaşmasın alınan galibiyet için teknik heyete ve futbolculara teşekkür etti. Ardından Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mesut Hoşcan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Vali Tuna, Trabzonspor karşısında haklı bir galibiyet aldıklarını dile getirdi.
Takım olarak çok iyi bir futbol sergilendiğine dikkat çeken Vali Tuna, “Bu galibiyete ihtiyacımız vardı. Eskişehirspor’un kendisine yakışan noktaya geleceğine inanıyorum. 2015 yılında yeni stadımıza kavuşacağız. İnşallah yeni statta şampiyonluklar yaşayacağımıza inanıyorum. Eskişehirspor taraftarının maddi ve manevi vermesi gerekiyor. Bizler de bu konuda üzerimize düşen görevi yapacağız. Böyle köklü takımın şampiyonluk yarışına gireceğine inanıyorum” dedi.
Trabzonspor karşılaşmasında alınan galibiyeti taraftara ve Eskişehir halkına armağan ettiklerini dile getiren Başkan Hoşcan ise, Vali Tuna’ya ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Vali Tuna’nın Eskişehirspor’a daima destek verdiğini sözlerine ekleyen Hoşcan, “Valimiz bize desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Eskişehirspor’a şuan bulunduğu yerin yakışmadığını biliyoruz. Bizler inanıyoruz ki daha iyi yerlere kısa sürede geleceğiz. Gaziantepspor maçını kazanarak yukarı sıralara doğru çıkışımızı sürdüreceğiz” dedi.
2015-2016 sezonunu yeni stadyumda oynayacaklarını belirten Hoşcan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Yeni stat konusunda gerek valimiz gerek bakanımız büyük destek veriyor. Eskişehirspor layık olduğu yere gelecektir. Yeni stadyumumuz örnek bir stadyum olacaktır.”
Vali Tuna ve Yönetim Kurulu üyeleri konuşmaların ardından kupa maçı hazırlıklarını sürdüren Eskişehirspor futbolcularının antrenmanını takip etti. Vali Tuna, burada futbolcuların yeni yılını kutlarken, Gaziantepspor maçında galibiyet almaları için ise söz istedi.
Oyuncular ise, Başkan Hoşcan ile Vali Tuna’ya maçı kazanacaklarına yönelik söz verdiler.
Ziyaret sonrasında oyunculara baklava ikramı yapıldı.