2014 yılında yapılan yerel seçimlerde aldığı 16 bin oyla Başakşehir Mahallesi Muhtarı seçilen Fatih Mehmet Yıldırım, AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. İstanbul 3. Bölgeden aday adaylığını açıklayan Yıldırım’a İstanbul’da bulunan muhtar dernekleri, Türkiye muhtar federasyonları ve sivil toplum kuruluşları destek veriyor.
Üç dönemdir muhtarlık vazifesini sürdüren Başakşehir Mahallesi Muhtarı Fatih Mehmet Yıldırım, bölgede sivil toplum kuruluşlarında verdiği mücadelelerle tanınıyor. Başakşehir Kent Konseyi genel sekreterlik görevi, Başakşehir STK Platformu yönetim kurulu üyeliği, Başakşehir İlim Yayma Cemiyeti şubesi kurucu Başyardımcılığı, ata sporu Güreşi destekleyen Başakşehir Güreş Derneği Başkanlığı gibi birçok dernekte kuruculuk Başkanlık gibi görevlerde bulunan Fatih Mehmet Yıldırım, yeni dönemde TBMM’ye girerek yıllardır uğraş verdiği sivil toplum kuruluşlarının ve muhtarlık camiasının sözcüsü olmak ve büyük problemlerle boğuşan gençlik üzerine çalışmalar yapmak istediğini belirtti.
"STK’ların 7 Haziran seçimlerinden sonra Anayasa çalışmalarında daha etkin rol alması gerektiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:
"Türkiye’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının ülkenin gündemine daha fazla katkı sağlaması istiyoruz. Son yıllarda ortaya çıkan şer odaklarıyla mücadelede daha etkin rol almalı ve ülkemize ihanet eden şebekeye karşı dik durmalıdır." dedi.
Yıldırım ayrıca, gençlerin günümüzde büyük bir boşluk içinde olduğunu bu boşluğu dolduracak manevi bir şuurlanmaya ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.
“VATANDAŞIN İÇİNDE OLAN BİR VEKİL OLMAK İSTİYORUM”
Adaylığın nasıl geliştiğini anlatan Yıldırım, “İçinde bulunduğum çevremden ve büyüklerimden ve özellikle babamdan adaylık konusunda çok telkin geldi, bugüne kadar yapmaya çalıştığım hizmetleri daha etkin bir şekilde Mecliste yapmayı canı gönülden isterim. İnşallah halkın içinde, halkla irtibatı hiç kesmeyen bir çalışma yapmak istiyorum. Yeni Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde yeni Anayasa ve 2023 lerin özlenen Türkiye’sine kavuşacağımız günlerin şahidi olmak en büyük arzumdur. Çıktığımız bu yolda Rabbim’den kolaylıklar diliyor, seçimlerin vatanımıza, milletimize ve AK Partimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
FATİH MEHMET YILDIRIM KİMDİR?
1972 yılında Sivas’ın Çiçekli Mahallesinde doğdu. İlk, orta ve Lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Siyasi hayatına Bahçelievler’de Refah Partisi Gençlik kollarında başladı. 2000 yılından itibaren Başakşehir’de ikamet eden Fatih Mehmet Yıldırım, 2004 yılında Başakşehir Ak Parti Mahalle Başkanı oldu. Basın yayın alanında çalışmalar yaptı. Sırasıyla BaşakHayat dergisi, BaşakHaber gazetesi ve Haberşehir gazetesi kurucu ve yönetim kurulu görevlerini yürüttü. Başakşehir’de bir çok sivil Toplum Kuruluşunda yer alan Yıldırım, İlim Yayma Cemiyeti Başakşehir Şb. kurucu Bşk.Yrd. Başakşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliği, Başakşehir Spor Kulübü, 5 Mevsim Derneği, Başakşehir Güreş Derneği, Kutupder, Beyazay Derneği gibi kuruluşlarda kurucu yönetim kurulu üyeliği ve Başkanlık gibi aktif görevlerde bulundu.
Başakşehir Mahallesindeki ilk görevi 2005 yılında girdiği Mahalli seçimleri kazanarak Başakşehir Mahallesinin ilk kurucu Muhtarı oldu. Dört yıllık görevin ardından 2009 yılının Mart ayında yapılan Mahalli seçimler ve 2014 yılı Mahalli seçimlerde 16 Bin oy alarak tekrar Muhtarlık görevine seçildi. Başakşehir Kaymakamlığı Sosyal yardımlaşma Vakfı Mütevelli heyette 3 sene görev yaptı.
Evli ve 3 çocuk babası olan Fatih Mehmet Yıldırım 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’den İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adayı oldu.