Süleyman KAYA/İSTANBUL,()BAĞCILAR’da biri hava değişimi diğeri dağıtım iznine gelen askerlerden Orhan Özçelik ile kuzeni Yılmaz Özçelik, doğalgazlı evde yaktıkları kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.Yakınları doğalgaz faturaları yüksek gelince  kuzenlerin soba yaktığını söylediler.

Orhan Özçelik hayatını kaybederken, kuzeni Yılmaz Özçelik hastaneye kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Ölen Er Orhan Özçelik’in terhis olmasına bir ay kaldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, olay dün gece İnönü Mahallesi, 30/6 Sokak No:36’da meydana geldi. Acemi birliğini Bolu’da tamamlayan Er Yılmaz Özçelik, geçtiğimiz gün dağıtım izni için Bağcılar’daki evine geldi. Kendisi gibi asker olan amcası oğlu Orhan Özçelik de geçtiğimiz hafta ameliyat olduğu için Diyarbakır’daki birliğinden hava değişimi izni aldı. Ailesiyle birlikte Sultangazi’de oturan Orhan Özçelik, kuzeni Yılmaz Özçelik’in daveti üzerine dün gece Bağcılar’daki evine gitti. Bir süre sohbet eden kuzenler ısınmak için doğalgazı açmak yerine kömür sobasını yakarak uydu.

Sabaha karşı Yılmaz Özçelik’in ailesi, kapıyı açtığında kömür sobasından sızan dumanı görünce Yılmaz ile Orhan Özçelik’i uyandırmaya çalıştı. Ancak ikisi de uyanmayınca aile, kuzenlerin sobadan sızan karbonmonoksitten zehirlendiklerini fark etti. Özçelik ailesi durumu 112 Hızır Acil’e bildirdi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan Orhan Özçelik, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, Yılmaz Özçelik ise Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Orhan Özçelik doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetti.

1 ay sonra terhis olacağı öğrenilen Orhan Özçelik’in cenazesi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Burada gazetecilere olayla ilgili bilgi veren amca Mehmet Özçelik, “İkisi de askerdi. İkisi de izindeydi. Dün gece aynı evde kalıyorlar. Gece aile kalkıp bakıyor, zehirlendiklerini anlayınca hastaneye kaldırıyorlar. Biri hayatını kaybetti. Diğeri de hastanede yoğun bakımda” dedi. Askeri yetkililerden Adli Tıp Kurumu’na gelerek bilgi aldı.

FATURA ÇOK GELİNCE SOBA YAKMIŞLAR
Olayı duyar duymaz gelen Yılmaz Özçelik’in halasının oğlu Fuat Bozkurt, “Evde doğalgaz tesisatı ve petekler var. Geçen ay çok yüksek fatura geldiği için doğalgazı kullanmıyorlardı. Kömür sobasıyla ısınıyorlardı. Geçim sıkıntısı çekiyorlardı. Bu ayıp bizim değil. Devletin ayıbı. Vatan sağ olsun” dedi. 

(FOTOĞRAFLI)