Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Kıvanç Zaimler, bu yıl Toroslar bölgesine 383 milyon liralık yatırım yapacaklarını belirterek, "Toroslar EDAŞ gerçek performansına çok yakında ulaşacak" dedi.
Zaimler, Adana’da basın mensuplarıyla biraraya geldiği toplantıda, Ekim 2013 tarihinde Adana, Gaziantep, Mersin, Hatay, Osmaniye, Kilis illerini kapsayan Toroslar bölgesinde elektrik dağıtım işini devralan Enerjisa’nın, bu tarihten itibaren yerel paydaşlarının ihtiyaç ve beklentilerini değerlendirmek ve hizmetlerini bu paralelde geliştirmek adına etkin ve şeffaf bir anlayışla iletişim çalışmalarına devam ettiğini söyledi.
Operasyon ve yatırımı devam eden projeler hakkında bilgi veren Zaimler, bölgenin ihtiyaçları paralelinde yapılan yatırımların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirtti.
“ÖNCELİK VE BEKLENTİLERİ BİLİYORUZ”
Zaimler, elektrik dağıtımında öncelik ve beklentileri bildiklerini ve bu yönde planlama yaptıklarını söyledi. Özelleştirme sonrasında öncelikle kurumsallaşma yönünde adımların atıldığını vurgulayan Zaimler, buna ek olarak, bölgenin öncelikleri ve ihtiyaçları paralelinde şebeke iyileştirme çalışmaları yaparak arızaların en düşük seviyeye ulaşmasının hedeflendiğini kaydetti.
Zaimler, mevcut dağıtım merkezlerine şebekeyi uzaktan izleme ve müdahale imkanı sunan SCADA sisteminin tesis çalışmasına başlandığını ve bu sistemin 2015 yılında tamamlanarak hizmete sunulacağını söyledi.
“YATIRIM İHTİYAÇLARI TESPİT EDİLDİ”
Hedeflerinin Avrupa standartlarında bir elektrik dağıtım hizmeti sunmak olduğunu kaydeden Kıvanç Zaimler, bunun için yeni enerji taleplerinin karşılanması ve şebekenin iyileştirilmesi için yatırım ihtiyacı bulunduğunu belirtti. Zaimler, “Belirlenen ihtiyaçlara yönelik yapılması gereken eksik yatırım ihtiyaçları tespit edildi. Bu ihtiyaçları EPDK’ya ilettik ve ek yatırım bütçesi talep ettik. Memnuniyetle söylüyorum ki, bu talebimiz kabul gördü. 2011-2014 yılları arasında yapılan toplam tutara yakın bir yatırım 2015 yılında bu bölgeye yapılacak. Bu sene Toroslar bölgesine şebeke ve teknolojik yatırımlar dahil 383 milyon TL yatırım yapacağız” dedi.
Toroslar bölgesinin yanında Başkent ve İstanbul Anadolu Yakası bölgelerini de kapsayan 14 ilde, 110 bin kilometrekarelik alanda, 20 milyonluk bir nüfusa elektrik dağıtımını üstlendiklerini ifade eden Zaimler, elektrik dağıtım alanında edindiğimiz tecrübelerle, şu anda Türkiye’de lider, Avrupa’da ise örnek gösterilen bir hizmet kalitesine ulaştıklarını kaydetti.
“ADANA ARTIK DAHA AYDINLIK OLACAK”
Adana’nın tamamına yönelik yapılan bakım kampanyası ile daha verimli bir aydınlatma sağlanacağını söyleyen Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Kıvanç Zaimler, "Yüzde 90 oranında çalışmaları tamamlanan kampanyanın ardından bakım ve onarım çalışmaları periyodik bir şekilde devam edecek. 2014 yılında 12 aydınlatma projesi kapsamında 35 bin adet aydınlatma bakımı, 3 bin yeni armatür montajı yapıldı. Adana genelinde 2015 içinde tamamlanacak projeler hayata geçtiğinde aydınlatma şebekesinin daha modern bir yapıya kavuşması planlanıyor" diye konuştu.
AFET DURUMLARI AZ HASARLA ATLATILDI
Kıvanç Zaimler, kış aylarında tüm yurtta olduğu gibi Adana’da da etkili olan olumsuz hava koşullarının elektrik şebekesini olumsuz etkilediğini, ancak daha önce yapılan yatırımlar ve periyodik olarak devam eden bakımlar sayesinde bu etkinin mümkün olan en az düzeyde hissedildiğini kaydetti.
Toroslar EDAŞ’ın elektrik dağıtımının yanı sıra, topluma sürdürülebilir katkı sağlamak amacıyla sosyal sorumluluk çalışmalarına da devam ettiğini belirten Zaimler, “2014’de Adana’dan 3 binden fazla ilkokul öğrencisi gönüllü çalışanlarımızın desteği ile enerji verimliliği ve çevre konularında bilgilendirildi. Bugüne kadar sorumluluk bölgemiz genelinde 190 bin öğrenciye ulaştık” dedi.