CHP Salihli İlçe Başkanı İsmet Kocabıyık, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’nın yaptığı açıklamaları eleştirerek, "Elini kolunu tutan mı vardı? Gerekeni neden yapmadın?" diyerek sert bir dille eleştirdi.
CHP Salihli İlçe Başkanı İsmet Kocabıyık ve bazı teşkilat üyeleri, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda yaptığı bazı açıklamaları nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi. İlçe teşkilatında gerçekleşen basın toplantısında konuşan Kocabıyık, Başkan Kayda’yı eleştirerek, açıklamalarına tek tek yanıt verdi. Kocabıyık, "Kayda, yaptığı toplantılarda Belediye Başkanımız Mustafa Uğur Okay’ın yapmış olduğu bazı ihalelerde usulsüzlükler olduğunu söylüyor ve ’geçmişten intikam alıyor demesinler’ diye yargıya göndermedim diyor. Şimdi kendisine soralım elini kolunu tutan mı vardı? Gerekeni neden yapmadın?" dedi.
Pazar yeri ile ilgili de açıklamalara cevap veren Kocabıyık, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Pazar yerindeki düzenleme pazar yeri esnafının talebi üzerine pazar yeri komisyonunca yapılmıştır. Pazar yeri komisyonu belediye başkan yardımcısı, pazar yeri esnafı temsilcisi, zabıta müdüründen oluşur. Zamanın pazar yeri temsilcisinin takibi ile Site Caddesi’nde tezgah açan esnafa pazar yeri çevresinde yer verilmiş; ancak yer verilen esnafın hak sahibi olmaması yeni pazar yerinde yer talep edememesi için tahsis parası alınmamıştır. Sadece haftalık işgaliye parası düzenli olarak alınmıştır. Dosyası olmadığı söylenen 222 kişinin dosyaları alındıktan sonra bu esnafa yer gösterilmiştir. Bu dosyalarda esnaf kaydı, vergi kaydı ile ilgili bilgiler mevcuttur. Söylenildiği gibi pazar yeri kimseye peşkeş çekilmediği gibi pazar yeri esnafının hakkı korunarak bir düzenleme yapılmıştır" dedi.