Tüm yurtta etkili olan yoğun kar yağışı Kozcağız’da da etkisini gösterirken, ortaya çıkan güzel görüntüler herkesi büyüledi.
Dün akşam saatlerinde başlayan ve gecenin ilerleyen saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı nedeniyle Kozcağız Belediyesi teyakkuza geçti.
Kozcağız merkez ve mahallelerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla çalışmalara başlayan Kozcağız Belediyesi ekipleri, başta şehrin ana arterleri olmak üzere tüm bölgelere anında müdahale etti. Kozcağız Belediyesi’ne bağlı tüm ekiplerin sahada olduğu çalışmalar, yoğun bir şekilde devam ediyor. Kozcağız Belediyesi’ne bağlı 40 personel, 3 adet kepçe ile çalışmalara katılırken, ana caddelerde tuzlama çalışması yapıldı. Ana caddelerde kaldırımlar kardan temizlenerek vatandaşların rahat bir şekilde kullanmasına imkan sağlanmaya çalışılıyor.
Belediye Başkanı Mustafa Karaman, uzun zamandır bekledikleri kar yağışına karşı günler öncesinden tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve karla mücadele çalışmalarının 24 saat aralıksız devam ettiğini ifade etti. Şu anda Kozcağız’ın tüm ana arterlerinin ulaşıma açık durumda olduğunu belirten Karaman, "Meteoroloji Müdürlüğü hava tahminlerine göre kar yağışı bugün geç saatlere kadar devam edecek. Ayrıca buzlanma ve don olayları yaşanacak. Bu konuda sürücülerimizin ve vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını, özellikle kar lastiği olmayan araçlarla trafiğe çıkmamalarını rica ediyoruz" dedi.