Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Madde Kullanımı İle Mücadele Büro Amirliği düzenlediği konferanslar ile 5 bin 817 lise öğrencisi ve 813 öğretmeni Madde Bağımlılığı konusunda bilgilendirdi.
Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Madde Kullanımı İle Mücadele Büro Amirliği görevlilerince 2014 yılı içerisinde Nevşehir il merkezi ve ilçelerimizde bulunan lise ve üniversitelerde eğitim gören öğrencilere, bu okullarda görev yapan öğretmenlere ve vatandaşlara yönelik Madde Bağımlılığı Konferansları düzenlendi.
Öğrencilere yönelik gerçekleştirilen 47 konferans ile 5 bin 817 lise öğrencisine yine bu okullarda görev yapan toplam 813 öğretmene Madde Bağımlılığı konusunda bilgiler verildi. Yapılan faaliyetlerde öğrencilere madde kullanımının zararları, madde kullanımının yasal boyutları ve madde kullanımından uzak durma yöntemleri anlatılarak ülkemizin geleceği konumundaki gençlere uyuşturucu tuzaklarından korunmaları için gerekli bilgilendirmeler yapıldı.
Öğretmenlere verilen eğitimlerde ise uyuşturucu maddelerin tespiti, kullanım aparatları, madde kullanmış bireylerin tespit yöntemleri ile madde kullanan bireylere yaklaşım tarzları, tedavi aşamaları ve madde kullanımının yasal boyutları anlatıldı. Ayrıca Rehberlik Araştırma Merkezi koordinesinde Nevşehir’de görev yapan toplam 130 rehber öğretmene Madde Kullanımı İle Mücadele eğitimi verildi.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Genel Sekreterliği ile koordineli olarak üniversitenin merkez ve ilçe yerleşkelerinde üniversite öğrencilerine yönelik ise toplam 23 konferans düzenlendi. Madde Bağımlılığı eğitimleri ile toplam 2 bin 475 üniversite öğrencisine ulaşıldı.
2014 yılı içerisinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, madde bağımlılığı farkındalığı oluşturabilmek ve başta öğrenciler ve gençler olmak üzere vatandaşları bilgilendirmek adına toplam 123 eğitim faaliyeti gerçekleştirdi. Yapılan faaliyetler kapsamında toplam 10 bin 19 vatandaşa madde kullanımının zararları ve korunma yöntemleri anlatıldı.