Türkiye’nin en önemli tatlı markasından biri olan Özsüt, 191. Şubesini Van’da açtı.
Soydan Kavşağı’nda açılan şubede, basınla kahvaltıda bir araya gelen Özsüt Van Şubesi Müdürü Serkan Oya, 191. Özsüt Şubesi’ni Van’da açmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Özsüt’ün 1938 yılında Sefer Özsüt tarafından kurulduğunu ve Osmanlı mutfağından almış olduğu geleneği Türkiye’nin birçok yerinde ve yurt dışında hizmet olarak sunduğunu belirten Oya, “Afrika’da bir ceylan sabah uyandığında aslandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir yoksa ölür. Aynı zamanda Afrika’da bir aslan sabah uyandığında bir ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa aç kalır. Biz de her sabah uyandığımızda bütün rakiplerimizden daha hızlı koşmamız gerektiğini biliyoruz. Bu gerek güler yüzle, gerek hizmetle sağlamamız gereken bir şeydir. Arkadaşlarımız da büyük bir cesaret göstererek başladılar. Dilerim Van halkı için hayırlı olur” dedi.
15 YILLIK HAYALLERİ ÖZSÜT İLE GERÇEKLEŞTİ
2000 yılında lisede okuyan Görsel Görkmen, Seyhan Demir ve Cihat Avcı adlı üç arkadaş, 15 yıl önce kurdukları hayallerini Van’da Özsüt Şubesini açarak gerçekleştirdi. Lisede okurken her zaman ortak bir iş yapmanın hayallerini kurduklarını belirten Özsüt işletmecilerinden Görsel Görmen ise, “2000-2001 yıllarında lisedeyken arkadaşlarımızla ortak bir iş yapmanın hayalini kuruyorduk. Bunu gerçekleştirmek bu seneye nasip oldu. Bizler bunun için sürekli görüşüyorduk. Kafe sektöründe de ortak nokta olarak Özsüt’te buluştuk. Özsüt, zaten pasta sektöründe Tükiye’de günlük pasta üretip dağıtan en büyük marka. Van’a bunu kazandırdık. Vanlı hemşehrilerimizden de bu noktada bizlere olumlu tepkiler geldi. İsabetli bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. İlimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
2000 yılında liseden mezun olduktan sonra da dostluklarının devam ettiğini ifade eden işletmecilerden Seyhan Demir de, “Gerek üniversite olsun gerekse işlerimizden dolayı uzun süre Van’da değildik. Ancak yinede görüşmelerimiz devam ediyordu. Daha sonra tekrar Van’daki buluşmalarımızdan sonra bu dostluğumuzu nasıl bir ticarete bir birlikteliğe çıkarırız diye düşünürken Allah, Özsüt açmayı nasip etti. Burada 40 kişinin istihdamını sağladık. Bu da biz üç arkadaş için gurur verici bir durumdur” diye konuştu.
Arkadaşlarıyla birlikte böyle bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Özsüt işletmecilerinden Cihat Avcı da, “Özsüt adı altında Van’da olmayan şeyleri halkımıza sunuyoruz. İnşallah kalitemizden ödün vermeden istikrarlı bir şekilde bu hizmeti Van halkına sunacağız” şeklinde konuştu.