SİNOP(AA) - Sinop Bilim Sanat Merkezi öğrencileri, yaptıkları dev satranç tahtasının üzerindeki siyah karelerin yerine renkli figürler çizdi.

Sinop Bilim Sanat Merkezi Müdürü Murat Özgen, Görsel Sanatlar Klübü öğrencileri tarafından gerçekleştirilen projeyle satranç tahtasını renklendirerek, satranç oyununu daha zevkli, keyifli hale getirdiklerini söyledi.

Özgen, projede 32 öğrencinin görev aldığını belirterek, "Satrançta 64 kare var. Bunların 32'si siyah, siyah olan 32 kareyi öğrencilerimiz çeşitli figürlerle renklendirerek ortaya güzel bir görüntü çıkarttılar. 2x2 metre çapında bir alana sahip olan ve dev taşlarla satranç oynayan öğrenciler, satrancın şimdi daha zevkli, keyfli ve çok sayıda izleyicisinin olduğunu söylüyorlar" dedi.

Bilim Sanat Merkezine okul sonrası gelen üstün yetenekli öğrencilerin diğer ilgi ve yetenekleri doğrultusunda çeşitli projeler ve aktivite çalışmaları yaptıklarını anlatan Özgen, "Okullarında aldıkları eğitime burada destek eğitimi veriyoruz. Bu çalışmalar kapsamında satranç tablosu öğrencilerimizin düşüncesiyle ortaya çıkan bir projeydi. Şimdi öğrencilerimizin dev bir dama yapma projesi var.Bu tür çalışmaları kent merkezinin bazı bölgelerde sergilemeyi ve vatandaşlarında oynayabileceği bir çalışma şeklinde tasarlamayı düşünüyoruz" diye konuştu.