Milletvekili aday adaylığı nedeniyle İzmir Orman Bölge Müdürlüğü görevinden istifa eden İbrahim Aydın’ın yerine Şahin Aybal atandı.
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nden milletvekilliği aday adaylığı nedeniyle istifa eden İbrahim Aydın’dan boşalan koltuğa, Orman Genel Müdürlüğü ORKÖY Daire Başkanı Şahin Aybal atandı. Aybal, göreve getirilmesinin ardından İzmir Karşıyaka’da bulunan sosyal tesislerde, personellerle bir araya geldi.
Kısa bir konuşma yapan Şahin Aybal, "Orman ve Su İşleri Bakanımız sayın Prof.Dr. Veysel Eroğlu ve Orman Genel Müdürümüz sayın İsmail Üzmez’in şahsıma uygun gördükleri bu görevin beni onura etmesinin yanı sıra, ne derece sorumluluk taşıyan önemli bir görev olduğunun da bilincindeyim. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün Türkiye’nin önde gelen lokomotif kamu kurumlarından birisi. Bu bölge de meslek hayatımın başlarında uzun yıllar orman işletme şefliği yaptığım için, bölgeye yabancı değilim. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü görev alanın orman yangınlarına birinci derecede hassas bir bölge, önümüzde yangın sezonu var. Hiç yangın çıkmayacak diyemeyiz; ancak çıkan yangınlara erken ve yerinde müdahaleyle büyümeden söndürmeye, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün yangınlarla mücadeledeki başarısının devam ettirmeye çalışacağız" dedi.
Aybal’ın önümüzdeki günlerde İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi alacağı ve araziye çıkarak çalışmaları yerinde inceleceği öğrenildi.