KAHRAMANMARAŞ'ta öğrenci taşımacılığı yapan 250 servis sürücüsüne eğitim semineri verildi.
Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi tarafından 2015- 2016 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte kentteki 250 servis sürücüsüne eğitim semineri verildi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde düzenlenen seminerde Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli tarafından sinevizyon eşliğinde servis sürücülerine bilgiler verildi. Sürücülere uyması gereken kuralları anlatan Nadir Telli, geçmiş yıllardan örnekler vererek kazaların önüne geçilmesi ve öğrencilerin güvenli şekilde taşınmasını istedi.
Telli, uygulanacak denetimlerle yeni eğitim ve öğretim yılında olumsuzluklar yaşanmaması için gerekli tedbirler alındığını belirterek, şunları söyledi:
"Geçen yıl meydana gelen kazalarda çok şükür can kaybı yaşanmadı. Bu bizim geçen yıl yaptığımız denetimler, bire bir iletişimimiz ve görüşlerimizin güzel sonuçları diye düşünüyorum. Aynı şekilde bu yılın da başarılı ve güzel geçmesini temenni ediyorum. Sürücülerimizin hem kendi güvenlikleri, hem de taşıdıkları öğrencilerimizin güvenlikleri için araçlarının bakımlarını yapmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Taşıdığınız öğrencileri kendi evlatlarınız gibi görmeniz gerekiyor. Çünkü onlar sizin evlatlarını olmayabilir ama sizin evlatlarınız da başka bir meslektaşınız tarafından taşınıyor. Öğrencilere hitap şeklimiz mümkün olduğunda nazik ve kibar olmalı. Araçlarımızın bakımları yapılmalı ve temiz tutulmalı. Çünkü araçlar sizin aynı zamanda işyeriniz."

FOTOĞRAFLI