AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık vurguladığı gibi ’Yol Medeniyettir’ diyerek, Türkiye’de bir ulaştırma seferberliği başlattıklarını söyledi.
AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, ulaştırma ve haberleşme alanında Samsun’a yapılan yatırımları açıkladı. Başkan Göksel, Türkiye’nin ulaştırma ve haberleşme altyapısında dünya standartlarının üstüne taşındığı AK Parti iktidarları döneminde Samsun’un da hak ettiği payı aldığını belirtti. Göksel yaptığı açıklamada, "Çağın ilerisinde bir anlayışla Türkiye’yi ulaştırma ve haberleşme altyapısında dünya standartlarının üstüne taşıdık. Bu büyük yatırımlardan Samsun da payına düşeni aldı. Karayollarını yeniden yapılandırdık. Yeni nesil teknolojilere erişimin sağlanması için GSM ve internet yatırımlarına büyük bütçe ayırdık. PTT’yi çağdaş bir anlayışla yeniden yapılandırdık. Samsun’un diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 375 kilometreye, ilçe, belde ve köyleri şehir merkezine ulaştıran il yollarını 424 kilometreye uzattık. Böylece kente erişimi daha hızlı ve güvenli hale getirdik. Samsun’daki karayolu ağını 799 kilometreye ulaştırdık. Ülke geneline yayılan bölünmüş yol seferberliğinden Samsun da yararlandı. Samsun’a 2002 yılına kadar 120 kilometre bölünmüş yol yapılmışken 2002-2015 yılları yaptığımız bölünmüş yol ile birlikte Samsun’un toplam bölünmüş yol mesafesini 303 kilometreye çıkardık" dedi.
Başkan Göksel, "Samsun’da bulunan havalimanı son 13 yılda yapılan yatırımlarla birlikte artık daha fazla yolcuya hizmet veriyor. Bu artış şehrin ekonomisine de katkı sağlıyor. 2 milyon yolcu kapasiteli Çarşamba Havalimanı’nda, 2003 yılında iniş-kalkış yapan 2 bin 384 uçak ile 175 bin 240 yolcu taşınırken, 2014 yılında iniş-kalkış yapan 14 bin 430 uçak ile 1 milyon 500 bin yolcu taşınmıştır. Ulaşım ve iletişim altyapılarının yanı sıra inşa ettiğimiz balıkçı barınakları ile Samsunlu balıkçılara destek veriyoruz. Samsun, Dereköy, Terme-Yalı Mahallesi, Alaçam-Göçkün-Doyran Balıkçı Barınakları hizmete verilmiştir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak Samsun’da, 729 okula bilgi teknoloji sınıfı kurduk. İnternet altyapısı olmayan 103 okula altyapı kurduk. Elektronik haberleşme altyapısı olmayan 33 yerleşim yerine telefon, internet ve cep telefonu altyapısı kurduk. Mobil teknolojilerde Türkiye’ye çağ atlattık. İnşa ettiğimiz geniş bant internet altyapısı sayesinde bugün Samsun’da, 2004 yılında 2 bin 338 olan ADSL abone sayısı 2014 yılında 93 bin 873’e ulaştı. Daha hızlı ve ekonomik internet bağlantısı için bin 587 kilometre olan fiber optik kablo uzunluğunu 3 bin 984 kilometreye uzattık. PTT’lerde yapılan işlem çeşitliliği artırılarak 326 kurum ve kuruluş ile 454 ayrı iş ve işlem yapılabilir hale getirilmiştir. 33 PTTmatik ile 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunulmaktadır. Toplam 681 çalışanı ile PTT Samsunluların hizmetinde, tüm noktalarda emekli maaşları ödenmektedir. Yeni konsepti ile 65 PTTbank Samsunluların hizmetinde olup, hiç bankanın olmadığı 19 yerleşim yerinde sadece PTTBank ile halka hizmet verilmektedir. Gelemeyecek durumda engelli ve yaşlıların ayağına PTT gitmekte, ödemelerini konutlarında teslim etmektedir. Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) kapsamında yapılan ödemeler ile ’Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Düzenli Nakdi Sosyal Yardım Ödemeleri’ PTT tarafından yapılmaktadır. Şubelerimize gelemeyecek durumda olan engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın ayağına PTT gitmektedir. Ödemelerini konutlarında teslim etmektedir" diye konuştu.