SİNOP (AA) - Sinop'ta, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından 2015 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Sinop Valisi ve KUZKA Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Özata Çetinkaya, İl Genel Meclisi Başkanı ve Ajans Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Gündoğdu, Sinop Valiliği Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar, Ajans Genel Sekreteri Ramazan Çağlar, ajans uzmanları, kamu ve özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuyan KUZKA Genel Sekreteri Ramazan Çağlar, bölgenin gelişiminde turizm ve ihracatın önemine değinerek, Mali Destek Programları kapsamında 20,5 milyon liralık kaynağı Kastamonu, Çankırı ve Sinop'u kapsayan üç ilin kamu kurumlarının ve özel sektörünün kullanımına sunduklarını ve bölgeden yeni ürün ve Ar-Ge çalışmalarıyla ileri teknoloji yatırımları ve nihayetinde ihracatı arttıracak projeler beklediklerini söyledi.

Kamu kurumu ve özel sektör temsilcilerine proje hazırlamaları konusunda çağrı yapan Vali Çetinkaya, "Umarım bu bilgilendirme toplantıları amacına ulaşır ve gerek özel sektör temsilcilerimizden gerek kamu kurum ve kuruluşlarımızdan iyi projeler gelir. Bölgemiz genel bütçe yatırımlarının ötesinde ajansların sağladığı bu imkanlardan da yararlanarak gelişmesi ve kalkınması anlamında da bir adım daha öne geçer" dedi.

Toplantı sonunda ajans uzmanları tarafından 2015 Yılı Mali Destek Programları hakkında katılımcılara sunum yapılarak sektör temsilcilerinin soruları yanıtlandı.