Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Toplum adına çok büyük bir görev üstlenen basın mensuplarının bu gününde birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özgüven, doğru ve tarafsız haberlerle basının milletin vicdanının sesi olduğunu söyledi. Özgüven basın mensuplarının çok zor bir görevi yerine getirdiklerini ve bu önemli görev nedeniyle milletin vicdanının sesi olduklarını belirtti. Halkın haber alma hakkını çok zor şartlarda, canlarını riske atarak doğru haberlerle yerine getiren basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Özgüven, Ereğli’nin tanıtımında büyük rol oynayan basın mensuplarına teşekkür etti.
Bugüne Çalışan Gazeteciler Günü denmesinin sebebini emeğe olan saygı olarak değerlendiren Başkan Özgüven, kamuoyunun oluşmasında, toplumsal sorunların ortaya konmasında ve bunlara çözüm üretilmesinde basının önemli bir rolü olduğunu vurguladı.
Özgüven bundan sonraki süreçte yerel basın ve ulusal basın temsilcileri ile daha iyi şartlar altında çalışma içerisinde olacaklarını da ifade ederek, tüm çalışan gazetecilerin günlerini kutladı.